2. Belgie: Pohroma favoritů, vítězí Maldonado

Daniel Šupa, 7. září 2008, 16:15 Google+

BELGIE – 2. ZÁVOD; Výborným výkonem na sebe upozornil tradičně rychlý, ale nevyrovnaný Pastor Maldonado, který vybojoval vítězství v posledním okruhu. Na domácího D'Ambrosia, jenž vedl od startu až do osudné zatáčky Les Combes, zbyla jen stříbrná příčka, jež má pro začínajícího jezdce cenu zlata.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maldonado, Pastor

Maldonado, Pastor | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Dnešní vítěz startoval do závodu ze šesté pozice a postupně se propracovával přes pomalejší jezdce, nebo mu dráhu uvolňovali soupeři svými chybami. Za zmíněnou dvojicí dokončil druhý belgický závod Petrov a bodovanou šestici uzavřeli Buemi, Di Grassi a Kobayashi.

I dnes vedení závodu pokračovalo v tvrdé politice vyšetřování a penalizací. Šestý Japonec byl potrestán za zkrácení dráhy při útoku na poslední bodovanou pozici, kterou držel včera těžce havarující a noc v nemocnici trávící Valsecchi.

Po 25vteřinové penalizaci klesl Kobayashi na 14. místo a poslední bod získal spravedlivě pilot stáje Durango. Jeden bod za nejrychlejší kolo si připsal Maldonado.

V boji o titul nedošlo k žádné změně. Pantano dnes po včerejším nesportovním počínání díky vyloučení ze závodu nestartoval. Senna se probíjel ze zadní startovní pozice, ale v šikaně Bus stop narazil do Buemiho a po smyku s poškozenou přídí vzdal. Včerejší vítěz Grosjean sice závod dokončil, ale po smyku až na nebodované pozici.

Startovní pole čeká poslední letošní dvojzávod v italské Monze, kde se bude rozhodovat o titulu. Nejlépe k němu má nakročeno expilot F1 Ital Giorgio Pantano, celkové pořadí po Belgii je ke zhlédnutí zde.

 

Vytisknout

Diskuze: 2. Belgie: Pohroma favoritů, vítězí Maldonado

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

WSBK: Výsledky a komentáře - Donington Park

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud