Mark Webber: „Můj poslední rok na závodní dráze nemohl být lepší“

iM1, 24. listopadu 2016, 16:30 Google+

V sobotu 19. listopadu 2016 přihližně ve 20:06 hodin místního času zakončil australský veterán Mark Webber na okruhu Bahrain International Circuit svou přes 20 let trvající aktivní závodní kariéru ve světovém motorsportu. Jaké byly jeho pocity před tímto závodem a bezprostředně po něm?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mark Webber se se svou profesionální kariérou rozloučil třetím místem v Bahrajnu 2016

Mark Webber se se svou profesionální kariérou rozloučil třetím místem v Bahrajnu 2016 | foto: Porsche

Sdílejte článek

Ve skutečnosti celkem normálně,“ odpověděl Mark Webber na dotaz, jak se cítí před svým posledním závodem v kariéře. „Samozřejmě chceme vyhrát. Timo, Brendon a já jsme opravdu tvrdě pracovali na tom, abychom zde docílili co nejlepší výsledek. Máme tvrdou konkurenci v Audi a Toyotě, bude to těsný závod. S naším #1 milujeme tyto tvrdé těsné bitvy. Máme dobrou formu, takže to bude skutečně speciální jízda.“ zhodnotil své vyhlídky pro blížící se závod sympatický Australan.

Letošní vítězství na Nürburgringu bylo jeho první od vítězné jízdy v Šanghaji 2015 a v Německu Mark Webber se svými spolujezdci odstartoval šňůru letošních 6 pódiových umístění v řadě, z nichž hned 4 byly ty nejvyšší. Mark Webber vstoupil do WEC v roce 2014 a za tyto 3 sezóny absolvoval celkem 25 závodů, z toho 15x stanul na pódiu (8x první; 2x druhý; 6x třetí). Pódiová úspěšnost Marka Webbera (a jeho spolujezdců) ve vytrvalostním mistrovství světa činí 60% a to je vynikající výkon.

Pokud má Mark hodnotit sezónu 2016 jako celek, je spokojený a to nejen s jejím průběhem, ale také s načasováním svého rozhodnutí skončit s aktivní kariérou. „Jsem s načasováním mého rozhodnutí spokojený,“ řekl Mark Webber. „Dosáhli jsme mnoha vítězství, pokud vím, tak nejvíce ze všech týmů, takže je to od nás skvělý výkon. Naše posádka toho nemohla dokázat více, měli jsme skvělý rok. Timo s Brendonem jezdili úžasně, ostatně neočekával jsem od nich nic jiného, takže jsem se rozhodl odejít. Při jízdě se ale cítím pořád dobře a to je pro mne dobrá zpráva. Alespoň necítím žádnou frustraci z toho, že už na to nestačím.“ charakterizoval Mark Webber důvody spojené s jeho rozhodnutím ukončit aktivní jezdeckou kariéru právě po této sezóně.

Vytisknout

Diskuze: Mark Webber: „Můj poslední rok na závodní dráze nemohl být lepší“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

RGR Sport posádky Ricardo Gonzales, Filipe Albuquerque, Bruno Senna

Bahrajn: Tým RGR Sport dojel druhý a díky tomu získal titul vicemistra…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud