Kdo nahradí Marka Webbera?

iM1, 31. října 2016, 15:15 Google+

Australan před závodem ve Fuji oznámil konec své aktivní kariéry a Porsche se ocitlo v situaci, kdy musí najít náhradu. O lukrativní sedačku se jistě bude ucházet mnoho pilotů a Porsche bude zajisté v situaci, kdy si bude moci vybírat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Týmový šéf Andreas Seidl a zkušený matador Mark Webber diskutují v garáži Porsche

Týmový šéf Andreas Seidl a zkušený matador Mark Webber diskutují v garáži Porsche | foto: Porsche

Sdílejte článek

Porsche je v motorsportu pojem a jeho jezdecká základna rozprostřená doslova po celém světě je natolik široká, že s obsazením tohoto postu nebudou mít v Německu problém. Adeptů je tolik, že jsou zodpovědní činitelé spíše postaveni před opačný problém - musí vybrat uvážlivě, protože Mark Webber byl ikonou.

Jednou z variant je obsazení uvolněného místa jezdcem, který vzešel z vlastní líhně nebo jezdcem, který v poslední době úspěšně reprezentoval německou značku v jiných kategoriích okruhových závodů. „Takovým vhodným adeptem může být např. vítěz závodu Le Mans 2015,“ říká šéf týmu Porsche Andreas Seidl, „a my máme takové jezdce hned dva.“ A pro slova chvály na adresu obou jezdců nejde daleko: „Způsob, s jakým po minimální přípravě zvítězili v tak náročném vytrvalostním závodě, je impozantní a ukazuje, jakými jsou oba dva nadanými piloty.“ Těmito jezdci jsou Nick Tandy a Earl Bamber, kteří závodí v seriálu IMSA Sportcars v Severní Americe, samozřejmě za značku Porsche. A oba dva jmenovaní byli součástí týmu Porsche ve zmíněném závodě 24 hodin Le Mans, kde úspěšně hájili barvy Porsche v kategorii LMGTE Pro.

Andreas Seidl ale odmítá jakékoli ukvapené závěry a nechce prozradit jméno toho, kdo usedne po bok Brendona Hartleyho a Tima Berharda do továrního prototypu Porsche 919 hybrid. „Výběr proběhne až po skončení sezóny a během prosince nebo nejpozději v lednu oznámíme výsledek. V tuto chvíli není nic ohledně volby nástupce Marka Webbera definitivní,“ uzavírá Andreas Seidl veškeré spekulace.

Vytisknout

Diskuze: Kdo nahradí Marka Webbera?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

V deštivém závodě v Šanghaji 2015 vozy  Audi R18 souboj o vítězství prohrály

Audi se chystá na svou derniéru v Číně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud