Čína: 8 hlasů po kvalifikaci v Šanghaji

iM1, 5. listopadu 2016, 18:45 Google+

World Endurance Championship vstupuje do svého předposledního dějství v roce 2016. Karty před zítřejším závodem jsou rozdány. Jak hodnotí kvalifikaci a své výkony v ní ti nejrychlejší?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mark Webber A Brendon Hartley si gratulují k zisku pole position v Šanghaji

Mark Webber A Brendon Hartley si gratulují k zisku pole position v Šanghaji | foto: Porsche

Sdílejte článek

Brendon Hartley (Porsche #1 - pole position LMP1 - Tovární týmy): „Kvalifikace byla velice těsná, ostatně jako po celou sezónu. Hned zpočátku jsme byli na čele, ale já jsem udělal v poslední zatáčce chybu. Přejel jsem vnitřní obrubník a o pár centimetrů se ocitl mimo traťový limit. Myslím si, že nešlo o žádnou výhodu, ale pravidla jsou jasná. Podařilo se mi dobré kolo zopakovat a Mark zajel také úžasně a vůbec celý tým odvádí bezvadnou práci."

Kazuki Nakajima (Toyota #5, 2. místo LMP1 - Tovární týmy): „Ve volném tréninku nám to moc nejelo, ale díky spolupráci se sesterským vozem se nám podařilo zlepšit nastavení a nakonec jsme byli s výkonem v kvalifikaci spokojeni. Kvalifikace je ale něco jiného, než závod., takže musíme dál tvrdě pracovat, abychom mohli v neděli podat co nejlepší výkon. Myslím si, že v závodě budeme mít naději, protože máme podobné tempo, jako konkurence. Klíčem k vítězství bude konzistentní výkon.

Oliver Jarvis (Audi #8, 3. místo LMP1 - Tovární týmy): „Mohli jsme být na pole position, pokud by Loic (Duval) zajel čisté kolo. Na konci kvalifikace jsem ještě jednou sedl do auta a pokusil se ještě vylepšit náš čas a bylo to správné rozhodnutí, protože každá desetinka je zde důležitá.

Alexandre Imperatori (Rebellion #13, pole position LMP1 - Soukromé týmy): „Po celou dobu zde zápasíme s vyvážením, ale udělali jsme na voze nějaké změny a to nám pomohlo zlepšit přilnavost. Povedlo se mi zajet poměrně čisté kolo a pak se do auta posadil Dodo (Kraihamer) a zajel naprosto úžasně. To stačilo na zisk pole position, tak uvidíme zítra, jak nám to pojede v závodě.

Matt Rao (Manor #44, pole position LMP2): „Je to naše první sezóna ve WEC a zažili jsme nějaké vzestupy i pády. Ne vždy máme v sobotu nejrychlejší auto, ale v neděli je to jinak. Je skvělé získat první pole position hned v naší první sezóně a myslím, že zítra to bude opravdu hodně vyrovnané.

Harry Tincknell (Ford GT #67, pole position LMGTE Pro): „V létě jsem hodně přemýšlel o tom, co mám udělat jinak, abych se znovu dostal na pódium, až jsem skoro zapomněl, jak se otevírá šampaňské. Ale teď se mi daří! Včera jsme trochu ztráceli, přibližně jeden a půl sekundy. Bylo to naše první seznámení s tratí a věděli jsme, že máme na víc, takže všichni tvrdě pracovali celou noc. S Andym (Priaulx) jsme studovali video a telemetrii, kluci si pohráli s difuzorem a inženýři udělali nějaké úpravy v nastavení. V kvalifikaci jsme doufali v co nejlepší výsledek, ale pole position jsme vůbec nečekali a musím říct, že je to nečekané, ale skvělé. Zítra to bude zajímavý závod. Je to všechno pěkné, povedl se nám nejrychlejší čas v kvalifikaci, ale závod je až zítra. Bude důležité, jak se nám povede jízda ve druhé části stintů, kdy už nebudou pneumatiky v dobré kondici. Ale do závodu startujeme z nejlepší pozice.

Oliver Pla (Ford GT #66, 2. místo LMGTE Pro): „Mezi mnou a Harrym to bylo hodně těsné, rozhodla desetina sekundy. V mém nejrychlejším kole jsem vyrobil malou chybku při brzdění před zatáčkou č. 6. Pro tým je to skvělý výsledek. Ve Fuji jsme získali pole position a potom náš druhý vůz vyhrál v závodě, takže tentokrát, když mají pole position oni, tak by s vítězstvím měla být řada na nás.

Paul Dalla Lana (Aston Martin #98, pole position LMGTE Am): „Na Ferrari #83 máme velký deficit a já jsem si to ještě ztížil porušením traťových limitů, ale vrátil jsem se a odvedl dobrou práci. Pedro byl jako vždy skvělý a tým předvedl opět svůj vysoký standard, takže myslím, že nás o tomto víkendu čeká dobrý závod.

Vytisknout

Diskuze: Čína: 8 hlasů po kvalifikaci v Šanghaji

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pole Position v Šanghaji patří Porsche 919 Hybrid posádky Brendon Hartley, Timo Berhard, Mark Webber

Čína: Vypjatou kvalifikaci získává Porsche, Fordu patří první řada v LMGTE

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud