Jarek Janiš do závodu ze 4. řady

Daniel Šupa, 2. srpna 2003, 02:00 Google+

Český jezdec Jaroslav Janiš zajel při dnešní kvalifikaci na GP Německa 8. nejlepší čas.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jarek Janiš a Yannick Schroeder předvedli v kvalifikaci závodu na Hockenheimu bojovný výkon a i přes nevýhodu v podobě neznalosti tratě byli dlouho ve hře o čelní příčky. Nakonec neodolali tlaku zkušenějších jezdců, Janiš do závodu odstartuje z osmého místa a Schroeder z 11. pozice.
Hockenheim přivítal účastníky Mezinárodního šampionátu FIA F3000 tropickými vedry, na druhou stranu však na trati panovaly po volný trénink i kvalifikaci stejné podmínky. Janiš i Schroeder se ve volném tréninku hlavně učili trať a dolaďovali vozy, jejich časy jim zajistily umístění v první desítce.

V samotné kvalifikaci se oba jezdci českého týmu drželi v úvodu na čelních příčkách. Ani maximální nasazení však nestačilo k uhájení nadějných pozic. V průběhu dramatického boje o startovní rošt se neustále měnilo pořadí. Nejrychlejšího času dosáhnul zkušený Ricardo Sperafico před Vitantoniem Liuzzim, třetí příčka patří vedoucímu muži šampionátu Wirdheimovi.

Jarek Janiš, 8.: „Vůz se dnes určitě choval lépe než v Silverstone, nicméně nepodařilo se nám zajet tak rychlý čas, v jaký jsme doufali. Přitom v kokpitu jsem měl z jízdy dobrý pocit a myslím, že jsem z vozu dostal maximum. Ve srovnání s nejrychlejšími jezdci se zdá, že ztrácíme v rychlých zatáčkách, kde je vůz malinko nervóznější. Čtvrtá řada není ideální, ale vůz se s plnou nádrží choval dobře, uvidíme, zda se nám zítra podaří vylepšit pozici.“

Yannick Schroeder, 11.: „Z mého postavení na startu jsem zklamán, protože jsem jel hodně ostře a cítil, že jsem na limitu vozu. Má druhá sada pneumatik měla menší přilnavost a nedokázal jsem vylepšit můj čas. Musíme pracovat tvrději, abychom to překonali.“


Zdroj: www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš do závodu ze 4. řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Německa: Z Pole position Ricardo Sperafico - anotační foto

GP Německa: Z Pole position Ricardo Sperafico

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud