Tagliani nakonec bude startovat

iM3, 18. května 2009, 21:21 Google+

Alex Tagliani, jenž se jako tovární jezdec nedokázal kvalifikovat do závodu Indianapolis 500, nakonec odstartuje. Převezme totiž vůz dočasného týmového kolegy Bruna Junqueiry, který dokázal uspět i po jednom tréninku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Junqueira byl ohlášen v sobotu, v neděli ráno se zúčastnil ranního tréninku a odpoledne absolvoval kvalifikační jízdy. Jeho čtyřkolový pokus mu stačil na 30. místo. Naopak Tagliani měl za to, že 26. pozice mu stačí, ale posléze se konkurence zlepšila a on spadl na nešťastné 34. místo.

Jenže v neděli večer se tým rozhodl odstavit Junqueiru a dosadit na jeho místo Taglianiho. „Měli jsme šanci kvalifikovat dva výborné jezdce,“ začal šéf stáje Eric Bachelart. „Bohužel osud nám nepřál, přestože jsme pracovali na maximum.“

„Bruno znovu předvedl své kvality, dokázal se za neuvěřitelně krátký čas aklimatizovat. Alexovi se nedařilo, nebylo to kvůli vozu ani kvůli němu. Prostě se stal obětí různých okolností.“

A proč vlastně musí Junqueira dát přednost? O jezdecké kvality rozhodně nejde. Problémem jsou finance. Sponzorství stáje Conquest Racing je omotáno kolem Taglianiho, hlavním mecenášem týmu je totiž kanadská společnost.

„Věděl jsem, že u Conquest je továrním jezdcem Alex a pokud by se něco stalo, vůz bude jeho. Naprosto tomu rozumím,“
snažil se Junqueira co nejšetrněji vysvětlit své pocity. V duchu však musí být opravdu zklamán.
Vytisknout

Diskuze: Tagliani nakonec bude startovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

Víkend končí, tři jezdci se nekvalifikovali

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud