Nejrychlejší Chandhok, pole má ale Senna

Daniel Šupa, 5. září 2008, 22:16 Google+

BELGIE - KVALIFIKACE; Dnešní kvalifikace za proměnlivých povětrnostních podmínek ukázala ve špičkové formě oba vozy týmu iSport. Chandhok v samém závěru zajel sice nejlepší čas, ale pyká za penalizace. Dva cenné body proto získal o titul bojující Senna

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Senna, Bruno

Senna, Bruno | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Po většinu třicetiminutové kvalifikace kontroloval nejlepší výchozí pozici do závodu Senna, ale v posledních vteřinách dokázal jeho týmový kolega srazit časomíru ještě o 61 tisícin vteřiny níž. Třetí Parente ztratil už šest desetin a Pantano dokonce osm.

Přes nejlepší čas poslala penalizace indického jezdce na jedenáctou startovní příčku. Vítěz kvalifikace získává dva body, které připadly Sennovi. A v padocku se dlouze spekulovalo, zda je podobná situace zcela v souladu s představami Mezinárodní automobilové federace. Vedoucí Pantano má před Sennou náskok 11 bodů.

Při zítřejším startu půjde o hodně, neboť ve druhé řadě se postaví za překvapení dnešní kvalifikace Parenteho Grosjean a Pantano, spolu se Sennou jediní uchazeči o titul šampiona.

Divákům dnes nechyběly ani chyby a poškozené vozy. Maldonado byl ale jediným, kdo způsobil zastavení kvalifikace. Až dlouho po skončení kvalifikace přistoupilo vedení k závodu k dalším postihům. Chandhok musel vypít svůj kalich hořkosti až do dna. Za nezpomalení pod žlutými vlajkami dostal spolu s Buemim trest 5 pozic dolů.

Vytisknout

Diskuze: Nejrychlejší Chandhok, pole má ale Senna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Hamilton inspirací Paffettovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud