Hamilton inspirací Paffettovi

Tomáš Musil, 5. září 2008, 20:11 Google+

Bývalý šampion DTM a nynější testovací jezdec Mercedesu, Gary Paffett, potvrzuje, že při boji o poslední bodované místo se nechal inspirovat tím, co mu řekl Lewis Hamilton.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Bod za osmé místo, které získal při minulém závodě v Brands Hatch, se sice může zdát méně než sám Paffett čekal, ale jedná se asi o nejvíce vybojovaný bod, který kdy získal. Nejdříve sváděl souboj se svým velkým rivalem Oliverem Jarvisem, aby v poslední části závodu tvrdě bránil poslední bodovanou příčku před dotírajícím Berndem Schneiderem. Ačkoliv Paffett  jezdí v rok starém autě, nakonec se mu podařilo osmou příčku uhájit.

“Myslím, že můžu být spokojen. Mohlo to sice možná dopadnou o něco lépe, ale v rok starém autě je to vždy těžší.  Před víkendem jsme na body ani nepomýšleli, ale podařilo se nám porazit jeden nový Mercedes a všechny o rok staré Audi, navíc získat bod, což je skvělý výsledek.”

Paffett navíc přiznává, že si možná vzal trochu inspirace od Lewise Hamiltona, tedy kolegy z Formule 1. Ten totiž prohlásil, že Paffett nedovolí, aby ho někdo v závodě porazil.

“Řekl bych, že s Lewisem máme společné motto – nedovolíme, aby nás někdo předjel. Na Brands Hatch se dá těžko předjíždět ,a přestože byl Bernd rychlejší, zvolili jsme dobrou taktiku a nechali ho za sebou. Byla to klasická situace, všichni jsme dospělí chlapi a velmi dobří jezdci, každý chce urvat tu nejlepší pozici a získat body. Je to sice tvrdé, ale je to tak, a přesně takovéto situace fanoušci milují.”
Vytisknout

Diskuze: Hamilton inspirací Paffettovi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Troy Bayliss

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud