Češi si prošli náročnou kvalifikací

Jozef Smrtník, 13. října 2007, 23:53 Google+

Český tým se v kvalifikaci potýkal s novými pneumatikami a Erik Janiš se kvalifikoval do 11. řady sprintu a deváté řady hlavního závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Erik

Janiš, Erik | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

Sdílejte článek

Čtyři kvalifikační segmenty rozhodly o postavení na startu obou zítřejších závodů. Lepší z prvních dvou jízd určila pořadí sprintu, další dvě jízdy pak rozhodly o seřazení na roštu hlavního závodu.

Český tým do kvalifikace nastoupil se stejným nastavením, s jakým dokončil poslední trénink, ale s nasazením nových pneumatik se rozhodilo vyvážení vozu. Erik zajel při první jízdě 17. čas, ale ve druhé se na jetých pneu už nedokázal zlepšit a do sprintu tak vyrazí z 21. místa.

Tým se rozhodnul před dalšími dvěma jízdami provést změny v nastavení, aby vylepšil vyvážení na nových pneumatikách, jelikož Erik měl pro poslední dvě jízdy k dispozici dvě nové sady. Změny pomohly a Erik si zajel nejlepší kolo víkendu 1:46,926, což byl sedmý čas třetí kvalifikace. V poslední jízdě se snažil o další zlepšení, ale v první zatáčce dostal smyk. Při zlepšení ostatních klesnul na 17. místo.

Erik Janiš: „Jsem zklamaný. Po posledním tréninku jsem byl s vozem spokojený, ale v kvalifikaci z nějakých důvodů nefungoval. Jakmile jsme na něj nasadili nové pneumatiky, měli jsme stejný problém jako včera, vůz byl hodně přetáčivý. Vlastně jsem si myslel, že při druhé jízdě na jetých pneu budu rychlejší. Pro třetí jízdu jsme změnili nastavení a vůz byl o hodně lepší. V poslední jízdě jsem se snažil ještě zlepšit, ale byl jsem v první zatáčce moc rychlý a dostal smyk. Je to škoda, ale musel jsem se pokusit o zlepšení. Věděl jsem, že to pro mě bude těžký víkend, protože mám s tímto vozem stále málo najeto. Nicméně v závodech se může stát cokoliv a můžu slíbit, že budu tvrdě bojovat.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Musíme být realisty. Erik má talent, ale nikdo nemůže čekat, že přeskočí z Octávie do A1GP a bude okamžitě vpředu. Ve druhé polovině sezony by se měl zlepšovat, to už bude znát vůz lépe. Samozřejmě, že bychom v domácím závodu chtěli lepší výsledek. Tomáš by si při svých zkušenostech vedl lépe, ale není úplně v pořádku. Vím, že Erik je teď zklamaný a je to pro něj namáhavý víkend, ale jsem si jistý, že to zvládne a v budoucnu bude díky těmto zkušenostem ještě silnější.“

Foto: www.auto-news.cz | Petr Zelinka

Vytisknout

Diskuze: Češi si prošli náročnou kvalifikací

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Charouz, Jan

Ferrari Michaela Schumachera pojede v Brně!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud