Ferrari Michaela Schumachera pojede v Brně!

ar1, 13. října 2007, 20:36 Google+

Opravdová lahůdka čeká diváky zítřejší Velké ceny primátora statutárního města Brna formule A1GP. Před Hlavním závodem (15.00) se totiž na dráze představí vůz Ferrari F1, s nímž proslulý Michael Schumacher v roce 1997 bojoval o titul mistra světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Charouz, Jan

Charouz, Jan | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Rudou formuli bude při demonstrační jízdě řídit dvacetiletý Jan Charouz, člen českého týmu A1GP. Pořadatelům se podařilo zajistit legendární vůz v souladu s podepsaním dohody, podle níž bude společnost Ferrari od příští sezony dodávat pro A1GP své vozy.

„Od příští sezony bude společnost Ferrari vyrábět formule A1GP, takže příležitost představit vůz Michaela Schumachera se přímo nabízela,“ říká Antonín Charouz, šéf českého týmu A1GP a promotér brněnské Velké ceny. Jan Charouz se tak stane třetím Čechem, které pozná vůz formule 1. Tomáš Enge byl v roce 2001 pilotem týmu Prost a Jarek Janiš testoval pro stáj Jordan.

Jan Charouz si kokpit legendárního vozu vyzkoušel už dnes. „Potřeboval jsem zjistit, jestli mi sedačka vyhovuje. Na zítřek se už moc těším, bude to určitě zážitek,“ uvedl závodník. Formule, která se zítra v Brně představí, dovezla Michaela Schumachera ke čtyřem výhrám v Grand Prix.

BPA

Vytisknout

Diskuze: Ferrari Michaela Schumachera pojede v Brně!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bleekemolen, Jeroen

Zaugg a Bleekemolen si podelili prvenstvá

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud