Winkelhock: Závodím jen na okruhu

iM2, 16. června 2009, 15:20 Google+

ROZHOVOR; Markus Winkelhock nám na německém Lausitzringu prozradil, kdo je v DTM „pojízdná šikana“ a nebo také to, že závodí pouze na okruhu a na silnici se z něj stává příkladný řidič.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Winkelhock, Markus

Winkelhock, Markus | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mohl byste nám popsat, jaký je to rozdíl, sedět za volantem běžného vozu a závodního vozu DTM?
Jsou to dva odlišné světy. Na okruhu se snažím jet co nejrychleji, ale na běžné silnici nezávodím. Dalo by se říct, že jsem klidný řidič, silnice není od toho, aby se na ní závodilo. Když jedu, autem, tak rád poslouchám nějakou pěknou hudbu.

Jaké je v DTM předjíždění? Předjíždí se zde docela často, ale třeba Lausitzring je zrovna okruh, na kterém to moc nejde...
No tak určitě je to zajímavá činnost. Ale víte, někdy je lepší počkat si na zastávky v boxech, protože předjíždění je, bylo a vždy bude trošku rizikové. Když chcete někoho předjet, tak ho musíte chvíli pozorovat a zjistit místo, kde by se dal předjížděcí manévr uskutečnit.
I v DTM jsou ale takoví jezdci, kteří se jen velmi obtížně předjíždějí. Podobnou pověst jako má Jarno Trulli v F1, má v DTM Mattias Lauda.
Když jste tak podobně rychlí, jako jezdec před Vámi, tak musíte počkat, jestli neudělá chybu. Předjet jezdce stejně rychlého, jako jste Vy sám, je velmi obtížné.

Co se dá v DTM udělat pro to, abyste byl rychlý?
V DTM jsou rozestupy jen velmi těsné. Musíte se snažit jet bez chyby a také musíte mít trošku štěstí. Jezdci i stroje jsou velmi vyrovnané.
Vytisknout

Diskuze: Winkelhock: Závodím jen na okruhu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hunter-Reay, Ryan

Ryan Hunter-Reay opouští Vision Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud