Winkelhock je zklamaný z angažování Jarvise

iM2, 19. ledna 2010, 01:12 Google+

Markus Winkelhock je zklamaný z toho, že nedostal příležitost postoupit do továrního týmu Audi a tím pádem i pilotovat aktuální vůz Audi A4 DTM. Svoji největší slabinu vidí v kvalifikacích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Winkelhock, Markus

Winkelhock, Markus | foto: dtm.de

Sdílejte článek

To, že volný kokpit po Kristensenovi obsadí Oliver Jarvis, bylo veřejným tajemství už od začátku minulé sezony. Přesto byl tento přestup pro Markuse Winkelhocka zklamáním. „Pochopitelně, že jsem mírně zklamaný,“ prohlásil Markus.

„Poté, co jsme se dozvěděli, že Tom opustí na konci roku DTM, jsme se snažili (jezdci na rok starých vozech) získat právě jeho místo. To byl cíl všech. Z výsledků vyplývá, byl Olly během roku nejlepší. Z tohoto pohledu si také místo zaslouží,“ dál vysvětluje Němec.

Markus na Hockenheimringu v roce 2004

Jarvis své kolegy ve starých vozech jasně převyšoval především v kvalifikacích, to ví i Winkelhock: „Ve volném tréninku, warm-upu nebo závodu jsme všichni zajížděli podobné časy, ale v kvalifikacích byl Oliver jasně lepší. Proto musím jednoznačně zapracovat na kvalifikacích. V rok starém autě je také extrémně důležitá startovní pozice. Pokud člověk startuje z páté nebo šesté pozice, je to něco jiného, než když stojí v sedmé řadě. Pokud stojíte vepředu, můžete počítat s dobrou strategií a dobrým autem.“

Samozřejmě by tohoto klíče chtěl Markus využít ke zlepšení výkonů v kvalifikacích. „Chtěl bych se zlepšit v kvalifikacích a získat co nejvíce bodů, abych na konci roku mohl být nejlepším jezdcem mezi rok starými auty,“ uzavírá jezdec, který na Nürburgringu 2007 dokázal ve špatném autě vést závod F1.
Vytisknout

Diskuze: Winkelhock je zklamaný z angažování Jarvise

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffetta rok 2009 nemrzí, v DTM zůstává

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud