Frentzen je pro DTM přebytečný

Daniel Šupa, 30. října 2005, 07:55 Google+

Heinz Harald Frentzen zatím o své budoucnosti za volanty závodních vozů konkrétně hovořit nemůže, ale je prakticky jisté, že v domácí DTM už závodit nebude.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Frentzen, Heinz Harald

Frentzen, Heinz Harald | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Jeho dosavadní zaměstnavatel, tovární tým Opel, plní své rozhodnutí a ze šampionátu definitivně odchází. Podle dostupných informací se nepočítá ani s nasazením letošních vozů Vectra GTS V8 v příští sezoně některým soukromým týmem.

Zatímco se v loňské sezoně HHF spíše trápil, letos podal ze čtyř jezdců Opel nejlepší výkon. Přesto ho konkurenční Mercedes a Audi nechce.

Jeho plat činil 750 tisíc Euro a je zbytečné spekulovat o tom, zda za nezájmem obou zbývajících továren stojí výše platu, jezdcovy výkony, věk a nebo dostatečné množství jiných jezdců F1 ve startovním poli.

"Není tajemstvím, že bych rád zkusil Champ Car nebo IRL IndyCar," říká dnes Frentzen. "Zjišťujeme možnosti a je to docela nadějné."

Další možností by jistě byl vstup Toyoty do DTM, která bude potřebovat jezdce s dostatečnými zkušenostmi. V případě startu Toyoty by však byl možná v jejím hledáčku spíše Allan McNish, jenž pro Japonce závodil se sportovními prototypy a následně i ve Formuli 1.


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Frentzen je pro DTM přebytečný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Brno v kalendáři FIA GT 2006 opět nechybí!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud