Frentzen se možná znovu vrátí

Daniel Šupa, 8. března 2008, 18:36 Google+

Bývalý pilot formule 1 Heinz Harald Frentzen je po spěšném odchodu z DTM bez angažmá, ale jeho situace se může brzy změnit. Německý pilot totiž jedná o možném startu ve vytrvalostním závodě na 24 hodin Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Frentzen, Heinz Harald

Frentzen, Heinz Harald | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Frentzen vyhrál ve formuli 1 tři Grand Prix. Následně startoval za Opel v německém šampionátu cestovních vozů DTM. Po odchodu Opelu přešel k Audi, ale neprosadil se a na konci roku 2006 se stáhl do ústraní.

„Rok a půl jsem neřídil vůbec žádný závodní vůz, testy v Paul Ricard pro mne byly velkou příležitostí," uvedl Frentzen po vystoupení z továrního vozu Aston Martin DBR9. „Bylo to úžasné a jízdu jsem si užíval, DBR9 se řídí velice dobře, je to skvělý vůz."

Tovární tým Aston Martin Racing vede George Howard-Chappell a na přímý dotaz, zda HHF bude stáj reprezentovat na letošní dvacetičtyřhodinovce odpověděl: „O naší jezdecké sestavě nebudeme hovořit dříve, než bude definitivně všech šest jezdců potvrzeno."

AMR zatím potvrdil tři piloty, mezi kterými je i Tomáš Enge. Jeho partnery jsou Peter Kox, a Rickard Rydell. Frentzenovými společníky na testech a konkurenty v bitvě o závodní sedačku byli Robbie Kerr, Ryan Dalziel, Karl Wendlinger, Darren Turner, Antonio Garcia a Andrea Piccini.

Heinz Harald Frentzen není ve třídě GT úplným začátečníkem, závodu v Le Mans se už zúčastnil na začátku své závodní kariéry v roce 1992…

 

Vytisknout

Diskuze: Frentzen se možná znovu vrátí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Manning, Darren

Darren Manning: Můžeme vyhrát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud