Bernd Schneider má titul na dosah ruky

Daniel Šupa, 27. září 2006, 22:34 Google+

Německý jezdec se zkušenostmi z Formule 1 kraluje letošnímu šampionátu DTM a svůj pátý titul v německém seriálu cestovních vozů má doslova na dosah ruky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jeho hlavní soupeř v duelu o titul Tom Kristensen má sice na svém kontě stejný počet dvou vítězství jako Schneider, ale kromě dvou nul i horší další umístění. Bernd Schneider jede letos svoji spanilou jízdu a pouze v Oscherslebenu chyběl na stupních vítězů. Jeho náskok před Dánem činí po Barceloně 18 bodů.

Matematické šance na titul má kromě Kristensena ještě další jezdec se dvěma letošními vítězstvími, a to týmový kolega Schneidera Bruno Spengler, jenž ztrácí bodů 19. Do konce letošní sezony je ve hře ale už pouze 20 bodů.

Pokud by v Le Mans a na Hockenheimringu vyhrál Kristensen, Schneiderovi stačí k zisku pátého titulu alespoň jedno šesté místo. Při současné vyrovnanosti jezdců je však takový úkol více než náročný.

„Moc špatný závod,“ prohlásil v neděli Kristensen, který byl v úvodu před Schneiderem, ale nakonec skončil mimo body. „Dnes jsme měli šanci v šampionátu zabodovat a nechat boj o titul otevřený, bohužel se nám nedařilo, jsem přirozeně hodně zklamaný.“

Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Bernd Schneider má titul na dosah ruky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Panis by rád rozšířil řady expilotů F1 - anotační foto

Panis by rád rozšířil řady expilotů F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud