Konkurence požaduje, aby měl i Mercedes 8 aut

iM2, 19. září 2014, 00:01 Google+

Osm Audi, osm BMW ale jen sedm Mercedesů? V roce 2015 by konečně měly mít všechny tři značky v DTM stejný počet nasazených speciálů, konkrétně osm.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Petrov, Vitalij

Petrov, Vitalij | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Audi je na startovním roštu kompletní, BMW je též v plném počtu, jenom Mercedes ne. Stuttgartští totiž letos vyslali do bojů jen sedm vozů. Mercedes navíc už druhý rok po sobě nedodržuje tuto smlouvu o osmi vozech. V roce 2013 jelo dokonce jenom šest C-Klasse AMG DTM. 

V roce 2015 by se to ale mělo změnit a i Mercedes by měl být v 'plné zbroji'. Alespoň to požadují ostatní značky, což teď potvrdil i šéf projektu DTM u Mercedesu, Wolfgang Schattling: "Cílem je mít osm aut." Tato věta však konkurenci moc neuspokojuje, spíš naopak: "Tento cíl měl mít pan Schattling a jeho kolegové už pro předešlé dva roky," podotýká Jens Marquardt, šéf BMW pro motorsport.

Ten osm vozů požaduje a Mercedes kritizuje za nedodržování stanoveného počtu: "Fakt, že v roce 2013 jelo jen šest Mercedesů, byl velkým překvapením. Nikdo o tom dopředu nevěděl. Letos je sedm aut, což je pořád málo. A 'opravdu se snažit' nestačí," komentoval situaci Marquardt na Lausitzringu.

Jen dodejme, že se v roce 2012 všechny tři značky zavázaly k nasazování osmi vozů. Učiněna byla jenom jedna výjimka: "BMW bylo umožněno v prvním roce nasadit jenom šest vozů, protože šlo o kompletně nový projekt. To ale bylo předem všechno domluvené," připomněl Jens. U chybějících Mercedesů však byla situace jiná. A jak se zdá, konkurence pomalu ztrácí trpělivost.
Vytisknout

Diskuze: Konkurence požaduje, aby měl i Mercedes 8 aut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Zlatý muž BMW - Wittmann, mistr DTM 2014

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud