Solidní výsledek vyrovnané kvalifikace

Jozef Smrtník, 12. dubna 2008, 11:45 Google+

Filip Salaquarda kvalifikoval český vůz ve velmi vyrovnaném boji na 16. místo ve Sprintu a 14. v Hlavním závodě. Kvalifikace byla velmi těsná a tým věří, že zítra bude ve srovnání s přímými soupeři rychlejší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Salaquarda, Filip

Salaquarda, Filip | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Okruh v Šanghaji zůstal nakonec po celou sobotu suchý, denní program A1GP zahájil, jak už je v sobotu zvykem, volný trénink. Český tým v něm zkoušel drobné úpravy nastavení vozu a také si ověřil životnost pneumatik.

Salaquarda odjel 26 kol a skončil na 12. místě, když na nejrychlejší Francii ztratil jen devět desetin sekundy. Kvalifikace pak opět ukázala, že český tým narozdíl od některých ostatních nedokáže dostat z nových pneumatik maximum hned v prvním kole. Salaquarda vyjel na nových gumách v obou kvalifikačních jízdách pro sprint, nejlepší čas 1:35,590 zajel hned v té první.

Tým skončil 16., ačkoliv ztráta na druhé místo nepřesahuje jednu vteřinu. Potvrzením neobyčejně vyrovnaného pole je fakt, že bývalý jezdec F1 Franck Montagny byl v dopoledním tréninku nejrychlejší, ale v kvalifikaci skončil až 18. za Salaquardou.

V první kvalifikační jízdě pro Hlavní závod Salaquarda použil lehce jeté pneumatiky a byl výrazně spokojenější s vyvážením vozu. Jeho čas 1:35,611 byl sedmý nejrychlejší. V poslední jízdě se s novými pneumatikami bohužel znovu vrátila přetáčivost a nedokázal se zlepšit. Hlavní závod odstartuje ze 14. místa.

Startovní pole bylo opět hodně vyrovnané, Filipovi chyběly jen tři desetiny na první desítku. Tentokrát se pouze dva vozy dostaly pod 1:35, obě pole position získal suverénním způsobem Švýcar Jani.

Filip Salaquarda: „Bylo to hodně vyrovnané a jsem trochu zklamaný, že jsme neskončili výše. Když jsme nasadili nové pneumatiky, tak se hodně změnilo vyvážení vozu a trápila mě přetáčivost. Upřímně řečeno, nejlepší vyvážení vozu bylo ve třetí jízdě, kdy jsem jel na lehce jetých pneumatikách z druhé kvalifikace. Je škoda, že v kvalifikaci je vždy jediné kolo, vůz vždy fungoval lépe až ve druhém. Nějaký čas je taky ve mě, protože zvláště v kvalifikaci pro Hlavní závod se mi nepodařilo poskládat sektory. Myslím, že pro zítřek máme stabilní vůz. Ve Sprintu bude těžké dostat se k bodům, v hlavní boji na body určitě můžeme dosáhnout.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Jsme v polovině druhé desítky, ale odstupy jsou menší než v minulosti. Je také třeba říci, že v A1GP je teď neuvěřitelná jezdecká konkurence, mnoho pilotů závodilo nebo testovalo F1. Nijak jsme neskrývali, že poslední dva závody pro nás jsou hlavně přípravou na příští sezónu, uvidíme, jak k ní přistoupíme. Pokud jde o současnost, cílem je zítra bodovat.“

Záznam obou čínských závodů přinese jako obvykle Česká televize. Přenos pustí v neděli ve 14.10 na svém programu ČT4 Sport.

Tizková zpráva BPA sports marketing, a.s.
Foto: A1 Grand Prix Media

Vytisknout

Diskuze: Solidní výsledek vyrovnané kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jani, Neel

Obe pole position ovládlo Švajčiarsko

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud