Salaquarda pojede za Čechy zbytek sezony

Pavel Stavebník, 5. března 2008, 09:12 Google+

Zbytek sezony A1GP 2007/2008 bude v českých barvách absolvovat Filip Salaquarda. Pražský závodník má za sebou čtyři roky s formulí 3, jeden v německém Recaro Cupu a tři v prestižní Euroserii. A1GP už dříve také poznal, v minulém ročníku dokázal bodovat v Hlavním závodě v čínské Šanghaji.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Čtyřiadvacetiletý pilot nedávno absolvoval četné testy ve formuli Champcar Atlantic a na návrat do Světového poháru motorsportu se moc těší.

Mladý Pražan patří k nejzkušenějším formulovým jezdcům své země. Kromě závodění v nabité Euroserii F3 bojoval také s formulí 3000 či v novém šampionátu International Formula Master. Jeho otec Igor vede už mnoho let stáj I.S.R. (www.isr-racing.cz), která působila v mnoha kategoriích napříč evropským motorsportem.

Filip Salaguarda: „Jsem moc rád, že nastoupím k třem zbývajícím víkendům A1GP. Trať v Mexiku sice neznám, ale budu tam moci nastoupit i k jízdám rookie, takže bych se okruh měl včas naučit. Čínská Šanghaj je dráha, na které jsem s vozem A1GP už závodil a získal bod za desáté místo v Hlavním závodě uplynulé sezony. No a Brands Hatch, tedy kratší verzi okruhu, znám ze závodění v Euroserii F3. Na všechny závody se velmi těším, cítím totiž, že jsem dobře připravený. Mám za sebou několik testů formule Champcar Atlantic na americké Floridě, stejně jako soustředění zaměřené na fyzickou kondici. V USA nakonec závodit nebudu, protože stáj nedodržela to, co slíbila, takže se nyní soustředím na A1GP. Doufám, že důvěru šéfa týmu Antonína Charouze nezklamu.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Dohoda s Filipem byla rychlá a jednoduchá. Poté, co jsme se nedomluvili s managementem Josefa Krále, který za nás jel v jihoafrickém Durbanu, jsme si okamžitě řekli ano s Filipem. V našem týmu už působil, jako rookie v JAR a jako bodující závodník v Číně. Volba byla jasná. V případě Josefa Krále nevylučuji, že v budoucnu na naši původní spolupráci navážeme, nicméně nyní to není na pořadu dne.“

Tisková zpráva bpa.cz

 

Vytisknout

Diskuze: Salaquarda pojede za Čechy zbytek sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Tony Kanaan nadále nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud