Pánové a dámy nastartovali motory

iM3, 25. února 2009, 19:26 Google+

Jaro se pomalu blíží, nová sezóna klepe na dveře a první testy se rozjíždějí. Série IndyCar po dlouhé zimní přestávce ožívá. Testováním na oválu v Homesteadu odstartovala nová kapitola roku 2009, která začala stejně jako skočila ta loňská, vítězstvím Scotta Dixona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Loňský šampión je stále nejrychlejší, první místo sice získal s nepatrným náskokem, ale na oválu, kde jezdci absolvují průměrně 100 testovacích kol, jsou rozdíly vždy minimální. Trojnásobný vítěz Ryan Briscoe dosáhl na druhý nejrychlejší čas a navrátilec z NASCAR Dario Franchitti uzavřel první trojku.

Will Power vyplnil (prozatím) volnou sedačku v monopost #3, který patří Castronevesovi, ten má v současné době poněkud jiné starosti. Power se blýskl pátým nejrychlejším časem. „Jsem v pohodě, užívám si testování, moc do budoucnosti nehledím,“ reagoval Power na dosud nevyjasněnou situaci kolem Castronevese. Pokud Brazilec vyjde s čistým štítem, Power mu bude muset přenechat sedačku.

Mario Moraes přestoupil z Dale Coyne Racing do KV Racing a hned si polepšil. Čtvrté místo je pro něj nejlepším výsledkem v IndyCar, i když jde vlastně o pouhé testování. Moraes prokázal své kvality a KV Racing evidentně na své rychlosti neztratil.

Nováček Robert Doornbos si taktéž vedl velmi dobře a porazil Grahama Rahala, který je v Homesteadu prakticky poprvé. Loni při testování havaroval a v závodě nestartoval.

Nováčci Mike Conway a Stanton Barrett se teprve seznamovali s technikou, na svou chvíli teprve čekají.

Dan Wheldon se prvního dne nezúčastnil, musel plnit povinnosti vůči svému sponzorovi - americké armádě. Druhý den si však čas na testování najde.
Vytisknout

Diskuze: Pánové a dámy nastartovali motory

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Duno, Milka

Milka Duno do Newman Haas Lanigan Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud