Letošní vozy prošly homologací

iM2, 3. března 2012, 13:18 Google+

V DTM vstupují s novou sezonou v platnost nová pravidla. Audi a Mercedes tedy musely vytvořit nástupce pro A4 DTM a C-Klasse DTM. Nové vozy (M3 DTM, A5 DTM a C-Klasse Coupé DTM) prošly homologací.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Všechny tři značky v předešlých měsících testovaly tajně, s vyloučením veřejnosti. Ke společným testům se sešly jen zřídka a informace se na veřejnost moc nedostávaly. Vše směřovalo k datu 1. března, kdy byla naplánovaná homologace nových vozů. Zatím pouze Audi ukázalo finální verzi A5 DTM, i když je vůz stále v "maskovacím zbarvení" (obrázek naleznete zde).

Šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, řekl: "Letos budou v DTM rozhodovat, ještě více než kdy dříve, detaily. Je tedy zcela pochopitelné, že věci, na kterých jste v předešlých několika měsících tak usilovně pracovali, chcete co možná nejdéle udržet v tajnosti."

Filipe Albuquerque, který pojede s A5 DTM v týmu Rosberg, věří, že bude nový vůz opravdovým krokem vpřed: "Od nového auta očekávám opravdu hodně. Nikdy bych si ale nepomyslel, že pokrok bude tak velký, jaký opravdu je. Zvláště v rychlých zatáčkách se nová A5 chová více jak formule. Budu se muset změně z A4 na A5 přizpůsobit."

 

Vytisknout

Diskuze: Letošní vozy prošly homologací

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Oliver Jarvis pojede za Audi - anotační foto

Oliver Jarvis pojede za Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud