Závod v Edmontonu zachráněn, zatím…

iM3, 14. prosince 2009, 17:47 Google+

Jak jsme vás nedávno informovali, závod v Edmontonu se zmítá ve finanční tísni. Poslední dva roky vykázaly enormní ztrátu, která v součtu dělá téměř 10 milionu dolarů. Nějakou dobu se mluvilo o předčasném rozvázání tříletého kontraktu s IndyCar a hrozilo, že Edmonton v roce 2010 vypadne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon - Castroneves

Dixon - Castroneves | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Naštěstí se tak nestalo, alespoň prozatím. Edmonton zůstane i v roce 2010 v kalendáři série IndyCar. Městská organizace, která pokrývá většinu sportovních událostí v Edmontonu, připraví zázemí i potřetí.

Městská rada uvažovala o zrušení závodů. „Ovšem každý člen rady si uvědomil, že nechceme být městem, které neplní své závazky,“ řekl novinářům člen rady Kim Krushell. „Ano, připravujeme závod na rok 2010. A jsme spokojení s tím, že bude ztrátový? Ne.“

Smlouva mezi Edmontonem a IndyCar vyprší v roce 2010. Edmonton pravděpodobně spolupráci neprodlouží, avšak konec, pro zatím jediný letištní okruh v kalendáři, to znamenat nemusí. Město hledá soukromého investora, jenž by pořádání podniku Rexall Edmonton Indy zaštítil.

Vytisknout

Diskuze: Závod v Edmontonu zachráněn, zatím…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Nelson Philippe zkouší život manažera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud