Troy Bayliss

Martin Juřička, 4. září 2008, 20:21 Google+

Letošní sezona je pro Troye Baylisse velice úspěšná a vypadá to čtyři závody před koncem, že ho mistrovský titul nemine. Kdo je zač lídr třídy superbiků vám představíme ve zkratce v následujícím článku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.worldsbk.com

Sdílejte článek

Troy Bayliss se narodil v Austrálii na farmě rodičů v Taree, konkrétně v Novém Jižním Walesu. Od ranného věku byl jeho koníčkem sport, později horská kola nebo dokonce triatlon. Z počátku všeobecné sportování, postupně se dostával k motocyklům. Již jako mladík začal jezdit na farmářském motocyklu a postupně přešel na domácky přestavěné krosové motocykly, čímž začínala jeho motocyklová dráha.

Jeho první mzávodní motorka byla Kawasaki ZXR750 a v roce 1993 se oženiil se svojí přítelkyní Kim a začal také závodit v australském národním mistrovství s motocyklem Kawasaki 600. Postupně se prosazoval v australském mistrovství superbiků a umísťoval se na předních příčkách.

V roce 1998 se přestěhova s rodinou do Anglie, kde se účastnil Britského superbikového mistráku a získal celkem šest vítězství a získal tak titul mistra anglického superbikového mistrovství. Tímto ale nezčalo pro Troye příznivé období, protože v mezinárodním superbikovém mistrovství se začal dlouhodobě prosazovat Carl Fogarty na motocyklu Ducati. Rokem 2001 se ale všechno změnilo když Fogarty přesedlal na jiný motocykl a první příčka byla volná. Troy neváhal a chopil se žezla krále mistra SBK!

V roce 2003 si zkusil Troy také třídu nejvyšší a to MotoGP na motocklu Ducati a celkově obsadil šesté místo. Působení v MotoGP završil rokem 2005 a celkově 14. místem. Následuje přestup do Honda Camel týmu za Maxem Biaggim ale také bez větších úspěchů.

Letos se na Troye usmálo štestí a mravenčí prací se dočká s největší pravděpodobností svého titulu v SBK. Pokud si uvědomíme, že je mu 39let, tak je to sakramentský kus života na dvou kolech a práce, kterou musel podstoupit nebylo málo. Proto mu přejeme ať se mu letošní sezona vydaří až do konce. Konec konců můžeme to sledovat o následujícím víkendu v Doningtonu.

Narozen: 30/03/1969 Taree
Team 2008: Ducati Xerox Team
Motocykl 2008: Ducati 1098 F08
Číslo: 21
Letošní pořadí: 1. místo (334 bodů)
Web: www.troybayliss.com 

Celkové pořadí SBK 2008
1. Bayliss AUS 334
2. Neukirchner GER 252
3. Corser AUS 242
4. Checa ESP 233
5. Haga JPN 230

Vytisknout

Diskuze: Troy Bayliss

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler - di Resta

Hvězdy Mercedesu: Pomůžeme!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud