Konec týmu Vision Racing

iM3, 29. ledna 2010, 17:48 Google+

Tony George ruší vlastní závodní tým Vision Racing. Kvůli nedostatku sponzorů byl nucen uzavřít životní kapitolu, kterou odstartoval v roce 2005.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Carpenter, Ed

Carpenter, Ed | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tony George se dalším krokem stahuje z prostředí motosportu, ze světa rychlých kol, který tak oddaně zbožňuje. Stáj Vision Racing založil společně se svou ženou a hercem Patrickem Dempseyem. Barvy týmu hájil od jeho založení Georgův nevlastní syn Ed Carpenter.

Tony George zformoval Vision Racing na troskách stáje Kelley Racing. Za pět let fungování a 121 odjetých závodů se žádnému z jezdců nepodařilo dostat na Victory Lane. Nejblíže k tomu měl Ed Carpenter při loňském závodě v Kentucky, tehdy mu na první pozici chybělo pouhých 0.0162 vteřiny.

Bývalý šéf série IndyCar a Indianapolis Motor Speedway včera propustil všech 16 zaměstnanců. Podle jeho slov to bylo velmi emociální. „Nedokážu to popsat,“ uvedl George. „Budeme se snažit zachovat nějaký stav, aby bylo možné tým znovu reaktivovat,“ pokračoval.

Provoz stáje financovala v roce 2009 převážně společnost Menards, ale po jejím odchodu se George ocitl bez sponzora a i přes usilovné hledání, se mu nepodařilo zahájit novou spolupráci.

Pro Eda Carpentera to znamená konec v sérii IndyCar. Místo na celou sezónu pravděpodobně nesežene, už proto, že platí za oválového specialistu a na okruzích pokulhává. Carpentera možná uvidíme na Indianapolis 500, a možná s „reaktivovaným“ Vision Racing. Vždyť takový scénář jsme mohli vidět o Bobbyho Rahal, který na začátku roku 2009 zavřel stáj, ale závod Indianapolis 500 nevynechal

Vytisknout

Diskuze: Konec týmu Vision Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Tomáš Enge s vozem Aston Martin ve FIA GT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud