Hvězdy Mercedesu: Pomůžeme!

iM2, 4. září 2008, 16:15 Google+

Bruno Spengler a Bernd Schneider slíbili, že pomůžou svým značkovým kolegům ze stáje Mercedes Jamiemu Greenovi a Paulu di Restovi ve snaze získat letošní titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler - di Resta

Spengler - di Resta | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Oba Britové ve službách německé hvězdy ztrácí na vedoucího Tima Scheidera z Audi tři závody před koncem 9 bodů. Spengler i Schneider jsou totiž v současné době již v situaci, kdy vedoucí příčky mohou ohrozit jen teoreticky. „Pořád budu jezdit na závody s cílem vyhrát. Ale když bude stav na trati takový, že bych mohl pomoci kolegům, kteří bojují o titul, tak to samozřejmě udělám,“ říká Spengler.

Týmová strategie je v DTM po loňském závodu na Zandvoortu zakázána. Tehdy si totiž vedoucí čtveřice Audi vyměnila pozice těsně před cílem, aby tak vylepšila svoje šance na titul. Ovšem i Schneider přiznává, že svým kolegům pomůže: „Na Nürburgringu, když jsem byl ve vedení, tak jsem zvažoval, že před sebe pustím Paula. Neudělal jsem to, protože by to mohlo být posouzeno jako týmová režie, i když by to bylo čistě moje rozhodnutí. Oběma se ve zbytku sezóny pokusím pomoct, jak jen to bude možné. Nejdůležitější věc totiž je, aby Mercedes získal titul!“

Paul di Resta je po závodě na Brands Hatch 9 bodů za vedoucím Timem Scheiderem a tak doufá, že na zbývajících závodech (Barcelona, Le Mans a Hockenheim) bude Mercedes silný.
„Potřebujeme na každém závodu stáhnout jen tři body na Scheidera, takže když se na to podíváte takto, tak to není až tak špatné. Ještě není konec, situace se již mnohokrát těsně před koncem změnila...“
Vytisknout

Diskuze: Hvězdy Mercedesu: Pomůžeme!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Video: FIA GT v Brně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud