Ekström získává pole postion

iM2, 22. května 2010, 19:19 Google+

KVALIFIKACE; Mattias Eström si zajistil pro zítřejší závod ve španělské Valecii pole position. Švéd však porazil Kanďana Spenglera na konkurenčním Mercedesu pouze o 0,016s.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mattias byl v Q4 na trati posledním z jezdců v Q4. První dva sektory zajel výborně. V posledním sektoru trati však ztratil desetinu a půl, což mu stačilo na zisk pole position, i když jen velmi těsně. Druhý se tak na start postaví Bruno Spengler na Mercedesu.

Za nimi bude stát Audi v rukou Oliviera Jarvise. Čtrvrtý bude bývalý mistr DTM, Gary Paffett. Ten své poslední kolo zahájil divokým smykem v první zatáčce. Paul di Resta nedokázal postoupit z Q3, ale byl nejlepším ze zbytku a bude tak stát pátý. Zbývající místa v TOP 8 obsadily tři Audi specifikace 2008 v rukou Mike Rockenfellera, Miguela Moliny a Alexandreho Premata.

Určitým zklamáním byl výkon Martina Tomczyka a úřadujícho šampióna Tima Scheidera, kteří nedokázali projít dál z Q2. Na roštu se tak postaví na místa 9 a 10. Nepříliš oslnivý byl opět výkon Ralfa Schumachera, který je až 13. Hned za ním bude stát jeho soupeř z dob, kdy ještě závodili v F1, David Coulthard.
Vytisknout

Diskuze: Ekström získává pole postion

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Tomáš Enge bojuje v Brně od počátku v TOP 10

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud