Andretti Green se úmyslně rozpadá

iM3, 21. srpna 2009, 16:38 Google+

Andretti Green Racing a Andretti Green Promotions se rozcházejí, nikoliv ve zlém, ale v dobrém. Za účelem zvýšení efektivity práce si spolumajitelé rozsáhlé organizace rozdělili role. Michael Andretti povede tým Andretti Green Racing, Kim Green a Kevin Savoree se chopí Andretti Green Promotins.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
andretti, michael

andretti, michael | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

„Od roku 2002, kdy jsme se spojili, rostla naše společnost extrémní rychlostí a byla úspěšná,“ zní oficiální prohlášení. Jenže Andretti, Green a Savoree si nabírali čím dál větší sousta a postupem času nebyli schopni zvládat řízení. Úpadek nastal zejména u stáje, která prochází největší krizí od svého založení.

„Věříme, že toto rozhodnutí maximalizuje potenciál obou společností,“
píše se v prohlášení. Andretti Green Promotions, které povede Green a Savoree pořádá závody v St. Petersburgu a Torontu. Andretti Green Racing provozuje stáj v IndyCar, IndyLights a A1GP. „Důvodem rozdělení pravomocí je, že stále rosteme a máme toho až příliš na starost. Rozptylovalo to obě strany.“

Michael Andretti prozradil, že jméno týmu se pro příští rok změní. Jak bude znít neřekl, ale pravděpodobně ubude „zelená“ a oficiální název se promění na Andretti Racing. Chce zachovat i čtyři monoposty, ale situaci nebude mít jednoduchou, chybějí peníze a kontrakty s jezdci se blíží ke konci.

Smlouva s Danicou Patrick a Motorolou končí letos. Stejně je na tom i Hideki Mutoh, jenž platí za kvalitního pilota, ale bez podpory Hondy nemusí v AGR zůstat. Tony Kanaan má smlouvu do roku 2010, Marco Andretti má místo jisté.

Michael Andretti koupil v roce 2002 bývalou stáj Champ Car a přesunul své aktivity do IRL. Každým rokem slavil prvenství, v letech 2004-2005 a 2007 se radoval z titulu, nicméně poslední dvě sezóny ztrácí dech. AGR nevyhrálo od minulého roku v Richmondu, kde triumfoval Tony Kanaan.
Vytisknout

Diskuze: Andretti Green se úmyslně rozpadá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti Marco - Andretti Mario

Zbožné návraty: Mansell, Unser, Andretti...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud