Zbožné návraty: Mansell, Unser, Andretti...

iM3, 20. srpna 2009, 17:14 Google+

Sportovní svět leckdy prožívá velké návraty legendárních „umělců“ své disciplíny. Slavné i neslavné comebacky si prožili např. Muhammad Ali, Michael Jordan, Martina Navrátilová, Lance Armstrong a skoro i Michael Schumacher.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andretti Marco - Andretti Mario

Andretti Marco - Andretti Mario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Za oceánem vyvolal značný mediální zájem návrat špičkového hráče amerického fotbalu. Oficiální stránky indycar.com ihned zareagovaly dotazem hypotetického návratu některého z jezdců IndyCar / Champ Car, mezi fanoušky se tak odehrála velmi zajímavá diskuze.

Většina z jmen byla pouze zbožné přání fanoušků, kteří nemohou zapomenout na zlatou éru amerického formulového světa. Mnohokrát padlo jméno Mario Andretti. Jenže Andretti příští rok oslaví sedmdesáté narozeniny a na druhou etapu kariéry závodního jezdce nemá věk (ačkoliv se s kariérou rozloučil v čtyřiapadesáti letech závodem v Indianapolis 500).

Věk není problém pouze u Maria Andrettiho. Hvězdy jako Rick Mears, Al Unser Jr., Scott Goodyear, Arie Luyendyk, Nigel Mansell, Jimmy Vasser, Bobby Rahal, Gil de Ferran nebo Michael Andretti nezadržitelně stárnou. I když by pro některé z nich nebyl problém posadit se do kokpitu a zajet dobrý výsledek, má mnoho z nich jiné povinnosti.

Přání fanoušků určitě nevyslyší Tony Stewart, Juan Pablo Montoya, Kenny Brack nebo Alex Zanardi. Důvody jsou prosté: Stewart slaví úspěchy v NASCAR a po založení vlastního týmu se vrací zpět na výsluní. Navíc by musel hodně shodit, aby se do kokpitu dostal. Podobné schéma najdeme u Montoyi. Poprvé za tři roky má šanci probojovat se do finálního souboje o titul. Navíc si nedělá starosti s životosprávou a pomalu kyne před očima. Brack má po děsivé havárii v roce 2003 psychický blok. Alex Zanardi přišel o nohy a do kokpitu se těžko posadí, nejideálnější jsou pro něj cestovní vozy, kde občas dokáže prohnat „pérka“ i těm nejlepším.

A co třeba Sam Hornish, Jacques Villeneuve nebo Christiano de Matta? Teoreticky by u nich návrat do IndyCar mohl proběhnout, ale ta šance, že je znovu uvidíme v kokpitu, není příliš velká. Takže kdo nám zbývá? Přece Sebastien Bourdais. Francouz, jenž v USA získal čtyři tituly, ale v Evropě ho vyhodili, je kvalitním pilotem. Formule 1 mu prostě nejde, ale v Americe umí zářit a dokázal by to znovu.
Vytisknout

Diskuze: Zbožné návraty: Mansell, Unser, Andretti...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Infineon Raceway: Šanci mají všichni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud