Infineon Raceway: Šanci mají všichni

iM3, 20. srpna 2009, 17:06 Google+

Indy Grand Prix of Sonoma je klíčovým závodem série. Samozřejmě po něm budou následovat další tři podniky, nicméně to Sonomě na důležitosti neubírá. Šampionát je nesmírně vyrovnaný a každý bod se počítá, resp. každá bodová ztráta na soupeře se počítá a v konečném výsledku může znamenat prohru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Infineon Raceway hostí IndyCar od roku 2005, formulové monoposty se na okruh vrátily po 35ti letech a každý z dosavadních ročníků hrál důležitou roli. Možná ten první, v roce 2005, neproběhl v napjatém duchu bojů o titul, ale následující sezóny už provázely vyostřené bitvy o titul.

Když v roce 2006 Marco Andretti slavil na Victory lane první vítězství (a prozatím poslední) týmy Penske a Ganassi plánovaly strategii na zbytek sezóny. Barvy těchto stájí hájili Dan Wheldon, Scott Dixon a Sam Hornish, Helio Castroneves. Všichni mířili za jedním cílem – titulem šampióna 2006. Rok 2007 probíhal ve znamení dominance Daria Franchittiho a Scotta Dixona. V loňském roce doháněl Helio Castroneves ztrátu na Scotta Dixona.

Letos je situace podobná, znovu značně vyostřená. Dixon vede před Briscoem o tři body, což je nejtěsnější rozdíl od roku 2001. Třetí Franchitti ztrácí dvacet bodu. Divokou kartu drží Castroneves a Patrick, oběma ještě zbývá alespoň teoretická šance na titul. Castroneves má mnohem lepší výhlídky než Patrick, ale to by musel pořádně zabrat a spoléhat na problémy konkurence.

Nejúspěšnějšími piloty na Infineon Raceway jsou Helio Castroneves a Scott Dixon, kteří mají po jednom prvenství. Briscoe s Franchittim zatím zůstali těsně před branami vítězství. Nejlepší umístění Danici Patrick pochází z loňského roku, kdy dojela na pátém místě.

  2005 2006 2007 2008
Scott Dixon 7 4 1 12
Ryan Briscoe 19 16 - 2
Dario Franchitti 8 2 3 -
Helio Castroneves 21 5 2 1
Danica Patrick 20 8 6 5
Vytisknout

Diskuze: Infineon Raceway: Šanci mají všichni

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Moraes, Mario

Mario Moraes po pauze znovu v kokpitu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud