K plus K motorsport absolvoval oficiální test

iM2, 12. dubna 2009, 14:14 Google+

Na známém francouzském okruhu Paul Ricard nedaleko Marseille absolvovaly týmy šampionátu FIA GT první oficiální testy před startem nového ročníku populárního seriálu cestovních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

Dvoudenního souboje s časem, který provázelo krásné slunečné počasí, využili všichni k pečlivé prověrce techniky. Jediný český zástupce v nejsilnější kategorii GT1, tým K plus K Motorsport z České Třebové, mohl být spokojen. Svými časy se všichni tři jezdci -Adam Lacko, Karl Wendlinger a Ryan Sharp zařadili do první trojky a potvrdili tak nemalé ambice nové stáje v nadcházejícím šampionátu.

V pondělí se tým K plus K soustředil v úvodu především na testování pneumatik. Jezdci vybírali ze tří možných druhů plášťů Michelin - jedna sada tvrdá a dvě měkčí. "Každý z nás najel na každé sadě pneumatik čtyři testovací kola a podle toho se pak vybraly pneumatiky, na kterých se pokračovalo ve zbývajícím program úvodního dne. Nejvhodnější se na zdejším sluníčkem hodně rozpáleném povrchu ukázaly pneumatiky s nejměkčí směsí", řekl Adam Lacko. Druhý den pokračovaly testy na okruhu Paul Ricard dalšími zkouškami nastavení vozu. "Získali jsme mnoho cenných a důležitých informací pro nadcházející sezonu. Auta byla perfektní, jelo se s nimi výborně a opět jsme patřili mezi trojici nejlepších", doplnil po skončení testů Adam Lacko.

V týmu s výsledky prvních oficiálních testů vládla maximální spokojenost. "Vyzkoušeli jsme to, co jsme potřebovali. Z našeho pohledu to dopadlo dobře, ale současně se potvrdilo, že šampionát nabídne napínavou bitvu, i když z favoritů chybí Jet Alliance. Vozy Maserati stáje Vitaphone i Corvetty Luca Alphana jsou výborně připravené. Čeká nás velká bitva", dodal manažer týmu Roman Seidl. Tým po testech na Paul Ricard odjíždí z Francie rovnou do portugalského Algarve, kde pokračují testy ve dnech 15.-16. dubna. Pak se tým vrací domů, kde se vozy doladí na první závod šampionátu FIA GT, který se jede na britském okruhu v Silverstone (1.-3. května).

tisková zpráva: K plus K motorsport
Vytisknout

Diskuze: K plus K motorsport absolvoval oficiální test

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Haydenova zkouška ohněm na Ducati

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud