K plus K motorsport čeká náročný závod v noci

iM2, 12. května 2009, 22:17 Google+

Automobilový tým K plus K motorsport se po úspěchu v Silverstonu, kde posádka Karl Wendlinger - Ryan Sharp zvítězila a dvojice Adam Lacko - Mario Dominguez dojela pátá, chystá na druhý díl seriálu FIA GT Championship, který se jede tento víkend na okruhu v italské Adrii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: K plus K motorsport

Sdílejte článek

"Tým do Itálie vycestuje v noci z úterý na středu," poznamenal šéf stáje Karel Kubů. Závodní program je tentokrát o něco kratší. Tréninky a kvalifikace jsou na programu již ve čtvrtek a v pátek. Závod se jako tradičně jede už v sobotu večer od 20 hodin za umělého osvětlení. "Pro jezdce je to těžší. Kladou se větší nároky na seznámení se s tratí, řada zatáček není dobře vidět. Těžší bude také orientace při předjížděních manévrech," podotkl Kubů a pokračoval: "Klání je však na druhou stranu atraktivnější pro diváky, kteří budou moci vidět například teplem rozžhavené brzdové kotouče."

Po úspěchu v Silverstonu sáhla FIA u K plus K motorsport k několika omezením. "Do vozu Karla Wendlingera musíme umístit závaží 40 kg. Oba naše vozy budou mít zmenšené resktriktory na 33,1 milimetrů, takže pojedeme s omezeným výkonem motoru," vysvětlil Kubů a dodal: "O to těžší bude pro nás výsledek ze Silverstonu zopakovat. Rád bych ale viděl jeden z našich automobilů v první trojce a rád bych, aby oba naše vozy dojely až do cíle."

Přímý přenos bude ze závodu v Adrii vysílat opět stanice Sport 5, reportáž odvysílá také německý sportovní kanál DSF.

tisková zpráva: KplusK Motorsport
Vytisknout

Diskuze: K plus K motorsport čeká náročný závod v noci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Abt, Hans-Jürgen

Hans-Jürgen Abt: Tým je skvěle připraven

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud