Ekström: Málem mi praskly žíly

Pavel Stavebník, 10. dubna 2007, 14:58 Google+

Hvězda továrny Audi v šampionátu DTM je jedním ze čtyř kandidátů na sedačku třetího sportovního prototypu Audi R10 TDI pro slavný vytrvalostní závod 24h Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Při testech na francouzském okruhu Paul Ricard se kromě Ekströma představili jeho kolegové z DTM Luhr, Premat a Rockenfeller. Zatímco Švéd a Francouz nemají s vytrvalostními závody žádné zkušenosti, oba Němci měli v tomto směru výhodu. Přesto byl s výkonem každého jednoho šéf Audi Motorsport Ullrich spokojen.

„Test dopadl dobře a podle našich očekávání, všichni čtyři k němu přistoupili s největší zodpovědností a profesionalitou, což jsem předpokládal. Velmi brzy dosáhli předpokládanou rychlost a překonali očekávání.“

Ekström byl výkonem turbodieselu v nízkých otáčkách unesen. Stejně tak ho fascinoval přítlak. „Tohle se nedá s vozem DTM vůbec srovnávat. S mojí A4 bych byl stačil rychlostí leda tak v pomalých zatáčkách. Bylo to fantastické, ihned jsem si na vůz zvykl a když jsem získal trochu zkušeností, cítil jsem v každé zatáčce bouři adrenalinu v žilách.“

Audi hodlá v Le Mans nasadit tři tovární vozy, dva budou pilotovat hvězdy z amerického ALMS doplněné rekordmanem v počtu vítězství Kristensenem. Třetí vůz by mohla řídit posádka složená právě ze čtyř zmíněných juniorů.

foto: dtm.de
Vytisknout

Diskuze: Ekström: Málem mi praskly žíly

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Audi sází na erotiku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud