GP Japonska je odložena kvůli kolapsu

iMotorSport.cz / mediafax, 18. dubna 2010, 17:34 Google+

Velká cena Japonska silničních motocyklů, která se měla uskutečnit příští víkend v Motegi, byla odložena v důsledku kolapsu letecké dopravy nad Evropou, kam se rozšířil oblak prachu vychrlený islandskou sopkou. V neděli o tom informovaly server Autosportu a agentura Reuters.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Vedení okruhu oznámilo, že se závod překládá a další podrobnosti budou zveřejněny začátkem týdne. "Obdrželi jsme potvrzení, že se Velká cena Japonska přesouvá," prohlásil její představitel Kazunari Kinebuči.

Mezinárodní motocyklová federace (FIM) plánuje další prohlášení v pondělí. Podle Autosportu oznámí, že závod přeložila na víkend 1. až 3. října, těsně před podniky v Malajsii a Austrálii. Sopečný popel z vulkánu v ledovci Eyjafjallajökull totiž ochromil leteckou dopravu prakticky nad celou Evropou, a tak by se týmy zřejmě nestihly včas přemístit do Japonska.

Příštím závodem tedy bude Velká cena Španělska, která je na programu 2. května v Jerezu. Odložení Grand Prix Japonska prospěje lídrovi šampionátu MotoGP Valentinu Rossimu z Itálie, který se tento týden zranil při motokrosu. Ačkoliv z nehody vyvázl jen s pohmožděninami, další týden bez závodní zátěže by uvítal.

Vytisknout

Diskuze: GP Japonska je odložena kvůli kolapsu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Stoddart, Susie

Mercedes oznámil jezdeckou sestavu+účastníci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud