Vítězství v mokré Británii vybojoval Tomczyk

iM2, 4. září 2011, 20:23 Google+

BRANDS HATCH - ZÁVOD; Martin Tomczyk předvedl v mokrém závodu na britském okruhu Brands Hatch mistrovské představení. Získal tak již třetí vítězství v DTM v tomto roce a znovu tak převzal od Bruna Spenglera průběžné vedení v tabulce jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Po startu se však Martin propadl až na páté místo, vytěžil však z kontaktu Edoarda Mortany a Garyho Paffetta a oba je ve druhém kole předjel. Poté předjel jezdce týmu Audi Abt, Mattiase Ekströma a Mikeho Rockenfellera. Oba na stejném místě, v Clearways, avšak postupně. V 10. kole se tak ujal vedení. Pak musel svoje první místo udržet, když nakonec vyhrál o dvě vteřiny.

Ekströmovi se podařil start, když se z pátého místa dostal až na druhé. Pak se mu podařilo dostat se i před vítěze kvalifikace, Rockenfellera, když Němec udělal menší chybu a byl široký v jedné ze zatáček. Mattias tak mohl začít stíhat Tomczyka.

Nejblíže se dostal k Audi starší specifikace v rukou Martina po druhé povinné zastávce, když díky rychlé výměně kol a dotankování paliva snížil svůj odstup ze 4,7s na 1,2s. Nicméně Tomczyk jel s rezervou, a tak mu zase trochu poodjel.

Za touto dvojicí se do závodní kolize dostal Mike Rockenfeller. Prvně ztratil třetí místo na úkor Mortany a pak si dal menší výlet za deštšě do trávy v Surtees. Později, asi tak v půlce závodu, byl ještě předjet Ralfem Schumacherem. Pak ještě musel o své šesté místo bojovat s Brunem Spenglerem na Mercedesu HWA.

Spenglerovi se však nepodařilo dostat se až tak blízko, aby mohl na Rockenfellera zaútočit. I tak ho tento výsledek drží na průběžném druhém místě v šampionátu, pouhý bod za Tomczykem, do konce letošního ročníku zbývají už jen tři závody. Čtvrtý dojel domácí Gary Paffett a pátý další Mercedes v rukou Ralfa Schumachera.

Ne moc povedený závod zažil Jamie Green, který dojel na osmém místě, když se během závodu roztočil a propadl se až na dvanáctou pozici.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Vítězství v mokré Británii vybojoval Tomczyk

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Leinders/Martin

Ford v Číně také v neděli k nezastavení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud