Long Beach chystá velkou show

iM3, 28. února 2008, 18:38 Google+

Loučení se sérii ChampCar a vozy Panoz DP01 proběhne v dubnu v ulicích města Long Beach. A promotéři závodu slibují velké oslavy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pagenaud, Simon

Pagenaud, Simon | foto: Walker Racing

Sdílejte článek

Jak jsme vás již informovali, závod v Long Beach se kříží se závodem v Motegi. Tony George a Kevin Kalkhoven se dohodli na pořádání obou podniků ve stejný čas. IndyCar pojede v Motegi a ChampCar v Long Beach.

Pro již bývalou sérii ChampCar to bude loučení s monoposty Panoz DP01. Body z obou závodů se budou započítávat podle systému IRL.

Šéf okruhu v Long Beach Jim Michaelian chce přilákat k závodu co nejvíce slavných hvězd šampionátu a vzdát čest zaniklé sérii. „Po 25 let jsme hostili sérii, která dávala fanouškům ohromné množství vzrušujících zážitků,“ řekl Michaelian.

„O dubnovém víkendu máme v plánu oslavit s významnými jezdci, skvělými vozy a nezapomenutelnými zážitky charakteristický znak závodů Champ Car v Long Beach. Budeme vzdávat čest naší minulosti a zároveň snažit prosadit závod v ulicích Long Beach na rok 2009.“


Avšak stále ve vzduchu vysel strach z možného nezájmu týmů zúčastnit se podniku v Long Beach s vozy Panoz. Pro jistotu bylo oznámeno, že všechny bývalé stáje Champ Car musí do závodu nastoupit, pokud chtějí od IRL obdržet slibované finance a technické vybavení.

Kevin Kalkhoven dokonce nevyvrací možnost, že někteří jezdci IndyCar přijedou do Long Beach. „Nikdy nevíte, možná uvidíme pár jezdců, jak přijedou z Motegi a naskočí do DP01,“ řekl Kalkhoven.
Vytisknout

Diskuze: Long Beach chystá velkou show

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Před premiérou nové A4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud