Austin: „Prohráli jsme si to sami." Šéf Audi je hodně zklamaný

iM1, 19. září 2016, 16:30 Google+

Audi si v Austinu věřilo. Zdejší závod měl být jednostrannou záležitostí vozů se čtyřmi kruhy, protože zdejší vysoké teploty poskytovaly německým vozům konkurenční výhodu. Ale jak se říká: „Smůla nechodí po horách, ale po lidech...“

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lucas Di Grassi, Loic Duval a Oliver Jarvis z týmu Audi Sport Team Joest na pódiu v Austinu

Lucas Di Grassi, Loic Duval a Oliver Jarvis z týmu Audi Sport Team Joest na pódiu v Austinu | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Dr. Wolgang Ullrich, šéf Audi Motorsport: „Jsem velmi zklamaný, protože oba naše vozy zde byly od začátku do konce nejrychlejší. Nicméně se nám nepodařilo tuto skutečnost proměnit v úspěch a závod jsme si prohráli sami svými chybami. Štěstěna se k nám dnes obrátila zády.

Stefan Dreyer, vedoucí projektu LMP: „Víkend skončil zklamáním. Naše vozy byly rychlé, celou dobu jsme zde dominovali, ale nakonec jsme neuspěli. Postihlo nás příliš mnoho problémů, ať to byl krátký výpadek elektrického systému u vozu #8 nebo nezaviněný závodní incident, do kterého se připletlo #7. Tímto způsobem se nevyhrává.

Ralf Jüttner, vedoucí týmu Audi Sport Team Joest: „Naše zklamání je veliké. po celý víkend jsme byli nejrychlejší, naše R 18 byly nadmíru spolehlivé. Není snadné ztratit závod z prvních dvou pozic, ale nám se to podařilo. Pitstopy přišly v nevhodnou chvíli vzhledem ke žlutým fázím závodu a navíc nás postihl výpadek energie u #8 a nezaviněná kolize u #7.

Lucas Di Grassi (Audi #8): „My jezdci máme na výsledku jen částečný podíl. Existují určité faktory, které nelze ovlivnit, jako např. vyhlášení žluté fáze nebo závodnické štěstí. Na rozdíl od nás se Porsche podařil perfektní závod. Ke konci závodu se mi podařilo uhájit pozici před dotírající Toyotou a eliminovat ztrátu na vedoucí Porsche. To bylo zábavné, ale v tom horku i celkem vyčerpávající.

Loic Duval (Audi #8): „Závod jsem odstartoval celkem v pohodě, protože jsem věděl, že proti Porsche máme určitou výhodu. Pracovali jsme celý víkend opravdu velmi tvrdě, ale znovu jsme ztratili dobře rozjetý závod. V posledním stintu se vůz znenadání sám vypnul, čímž jsme ztratili drahocenný čas.

Oliver Jarvis (Audi #8): „V továrně pracovali po závodě v Le Mans velmi tvrdě a na druhou část sezóny nám připravili skvělý vůz. Ale nestačí být jen rychlý. Musíte odvézt bezvadnou práci ve všech oblastech a to se nám dnes nepodařilo. To je důvod našeho dnešního zklamání z druhého místa -  ztratili jsme vítězství.

Marcel Fässler (Audi #7): „Závod pro nás začal velmi dobře a vůz byla radost řídit. Byli jsme si jisti naší rychlostí, ale žlutá fáze zastavila náš rozlet a bylo po závodě. Měli jsme dnes k vítězství hodně blízko - alespoň náš druhý vůz dosáhl na dobrý výsledek. Ale ještě jednou říkám, dnes se nám nedařilo.

André Lotterer (Audi #7): „Navzdory slibnému začátku to po šesti hodinách byl smutný konec. Mohli jsme dosáhnout double, ale žlutá fáze nás zastavila. Ben poté uvízl v silném provozu a měli jsme po závodě. Ale pozitivní zprávou je, že máme velmi dobrý vůz, což nám dává jistotu do dalšího závodu ve Fuji.

Benoit Tréulier (Audi #7): „Při mé jízdě ztratil vůz na přední nápravě trochu přítlaku, ale podařilo se mi s tím vypořádat. Pak přišla žlutá fáze, která nás přibrzdila. V posledním stintu jsem předjížděl jeden z pomalejších vozů a došlo ke kontaktu a já jsem zastavil až o bariéru. Byla to závodní nehoda, on při tom předjížděcím manévru ztratil kontrolu nad svým vozem a nechtěně o mne zavadil. To se občas stává.

Vytisknout

Diskuze: Austin: „Prohráli jsme si to sami." Šéf Audi je hodně zklamaný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Porsche 919 Hybrid posádky Webber, Hartley, Bernhard na trati v Austinu

Austin: Rozporuplná nálada u Porsche, ne vše se dařilo podle představ

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud