DTM se chystá k debutu ve Spa

Daniel Šupa, 13. května 2005, 09:47 Google+

V letošním roce zavítá startovní pole německého šampionátu na atraktivní belgický okruh.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Již o tomto víkendu budou moci zužitkovat veteráni Formule 1 svoje mnohé zkušenosti z tohoto vzrušujícího a členitého okruhu s věhlasnými zatáčkami Eau Rouge, Blanchimont a La Source a dalšími.

Závod slibuje další drama a Audi chce za každou cenu zastavit letošní ofenzívu Mercedesu, který zatím prvním dvěma závodům dominoval.

„Po našich testech v Paul Ricard budeme ještě konkurenceschopnější a je na čase zaútočit,“ prohlašuje loňský šampion Ekström, jenž zatím figuruje na průběžné třetí pozici.

Proti je však vedoucí jezdec hodnocení Paffett, který chce udělat maximum naopak pro udržení vedení v šampionátu i navzdory 20 kilogramové handicapové zátěži.

Jeho kolega od Mercedesu Häkkinen vzpomněl na své oslnivé vítězství za volantem monopostu F1 McLarenu Mercedes v roce 2000, kdy proletěl zbývající mezerou kolem Schumachera a o kolo zpět jedoucího Zonty.

„Rychlé zatáčky a stoupání vyžadují optimální nastavení vozu pro ideální výjezd na následující dlouhé rovinky,“ vysvětluje taje belgického okruhu dvojnásobný šampion F1 Mika Häkkinen.


Foto: Audi Sport Press

Vytisknout

Diskuze: DTM se chystá k debutu ve Spa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Enge uspěl v nováčkovské zkoušce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud