Šéf Mercedesu: Wickens neudělal nic špatně

iM2, 5. srpna 2014, 22:21 Google+

Šéf závodního týmu Mercedes, Wolfgang Schattling, věří, že stewardi o víkendu chybně penalizovali Roberta Wickense místo Pascala Wehrleina, což vedlo v černou vlajku pro Kanaďana.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Wickens byl během závodu na rakouském Red Bull Ringu penalizován kvůli nebezpečnému vypuštění z boxového stání. Během tohoto výjezdu se dotkl s BMW Tima Glocka, se kterým tou dobou bojoval o druhé místo. Wickens dostal ve 28. kole příkaz k drive through penalizaci, jezdec Mercedesu ale po dalších šest kol nezastavil, a tak mu byla ukázána černá vlajka, která značí diskvalifikaci ze závodu.

 

Schattling řekl, že tým nechal svého jezdce dále kroužit po dráze, protože měl pocit, že stewardi chtěli dát penalizaci původně Wehrleinovi, který měl při výjezdu ze zastávky v boxech kontakt s pozdějším vítězem závodu, Marco Wittmannem. Dle šéfa Mercedesu se komisaři spletli a identifikovali špatné auto. Dle našeho názoru měl být penalizován také spíše Wehrlein než Wickens...

"Robert z našeho pohledu neudělal nic špatně," říká Wolfgang Schattling. "Během závodu jsme byli přesvědčeni, že tam muselo dojít k nedorozumění, protože tam byly dva incidenty - jeden s Pascalem a druhý s Robertem. Pascal měl z našeho pohledu nebezpečné vypuštění, které nebylo penalizováno, ale Robert ne, protože do pitlane přijeli nárazník na nárazník a odjížděli stejně."

"Zničit závod někomu, kdo dle našeho názoru odváděl skvělou práci, není to, co bychom očekávali. Snažili jsme se přesvědčit komisaře, že to muselo být nedorozumění a to zabralo nějaký čas, takže proto nakonec ta černá vlajka. Neznamenalo to, že by Robert nechtěl zajet, bylo to naše rozhodnutí."

Timo Glock po závodě dodal, že musel zpomalit, aby se vyhnul kontaktu s Wickensem, dle něj tedy komisaři činili dobře. "Nakonec mi nenechal žádný prostor. Musel jsem zpomalit, abych nenaboural do zdi a nebo do něj. Kdyby mi nechal o něco málo více místa, pak by byla situace možná trochu jiná. Vmáčknul se přede mne, musel jsem brzdit a nakonec je to rozhodnutí komisařů - a oni rozhodli takto. Bylo to správné? Těžko říct, ale neměl jsem tam žádný prostor."

Jen dodejme, že penalizace se zpětně dočkal i Pascal Wehrlein, který bude na startu dalšího závodu na Nürburgringu odsunut o tři místa zpět. 


Vytisknout

Diskuze: Šéf Mercedesu: Wickens neudělal nic špatně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

V DTM vzniká asociace jezdců

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud