Wickens: Výhra na Hockenheimu by byla šokem

iM2, 29. dubna 2015, 18:20 Google+

Robert Wickens vidí Mercedes jako kandidáta na umístění v TOP5 a je rád, že si v DTM našel své místo. Sní dále svůj sen o Formuli 1?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Ačkoliv patří mezi vítěze závodu z roku 2014, bere Robert Wickens loňský rok v DTM jako zklamání. V rozhovoru pro 'Auto123.com' Kanaďan ukázal jen váhavý optimismus, když se řeč dostala na vyhlídky na dobrý výsledek z úvodního závodu sezony 2015, Hockenheimu. "Byl by to šok, kdybychom na úvodním závodu sezony na Hockenheimu měli bojovat o vítězství. Věřím ale, že máme na umístění v TOP5," říká Robert Wickens.

Robert má ale v C63 AMG důvěru a rád by si po loňské sezoně spravil chuť. "S loňským autem nebylo v zásadě nic špatného. Jednoduše jsme autům, které jsme postavili, nerozuměli," mluví Wickens o problémech, které se stuttgartským snad i díky ústupku ze strany soupeřů podařilo překonat. "Jak jsme tomu rozuměli, tak jsme nevěděli, kterým směrem se máme ve vývoji vydat. A tou dobou byl vývoj zmražen."

I tak ale 26 letý mladík nepochybuje o tom, že v DTM našel svoje místo: "Užívám si svůj život předního závodního jezdce. Nesnil jsem o tom, ale bez velké finanční podpory a z dalších důvodů jsem to do Formule 1 nedotáhl." Ohlíží se za svoji kariérou, která po  po zisku titulu v roce 2011 Renault World Series (WSbR), testu s týmem Lotus z F1 a angažmá u Marussie na pozici třetího jezdce, dle mnohých směřovala do královny motorsportu. "Když jsem viděl, jak důležité DTM je, tak jsem nelitoval. Byl to chytrý krok v mé kariéře."
Vytisknout

Diskuze: Wickens: Výhra na Hockenheimu by byla šokem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wickens, Robert

Prohlédněte si design jednotlivých Mercedesů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud