Akce Wickense: Audi se zlobí, Mercedes chápe

iM2, 17. srpna 2014, 21:44 Google+

Robert Wickens vyřadil ze závodu dva konkurenty, Wolfgang Schattling, šéf Mercedesu pro DTM, se omlouvá. Podle něj je to vždy k naštvání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pro Audi byla první kola závodu na Nürburgringu velkým zklamáním. Hned v prvním kole kolidoval Jamie Green a Miguel Molina - pro Španěla to znamenalo konec závodu, pro Brita konec vyhlídek na podium. O 500 metrů dál měl kontakt s Timem Glockem Mattias Ekström, který musel poté svoji RS5 DTM v důsledku této akce také odstavit. Vrchol ale přišel v 8. kole.

Při brždění do první zatáčky najel Robert Wickens zezadu do Audi RS5 DTM Tima Scheidera, který díky tomu odstřelil z tratě značkového kolegu Nico Müllera. "Že se Timo a Nico navzájem vyřadili je práce jiného jezdce. Jinak by se nic nestalo. Kdyby v tom místě Nico zrovna nebyl, pak by mohli Timo a Robert Wickens dále pokračovat," zlobí se Dieter Gass, šéf Audi pro DTM.

"Byl to pro nás velký pech, že jsme zrovna v tomto místě ztratili dvě auta. Navíc šlo o dvě auta, která jela na standardních pneumatikách s dobrými vyhlídkami. Když Vám po 5 kolech [ve skutečnosti 8] zbudou jen 4 auta, je to zklamání," říká zástupce z Ingolstadtu.

"Situace s Robertem je nám líto," omlouvá svého jezdce Wolfgang Schatting, šéf Mercedesu v DTM. "Očividně nečekal, že bude [Scheider] brzdit již v tomto místě tratě. Zablokoval všechna čtyři kola, ale ani to nestačilo. Neměl šanci se někde vyhnout. Naštve to, když se něco takového stane. Rozumím tomu, když se Audi zlobí," zní z tábora Mercedesu.
Vytisknout

Diskuze: Akce Wickense: Audi se zlobí, Mercedes chápe

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Nürburgring:Wittmann vítězí i na Nürburgringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud