Náhrada za van Gisbergena? Mladík Barnicoat míří do McLarenu

iM4, 25. ledna 2017, 10:17 Google+

Ztráta Shana van Gisbergena byla pro McLaren velmi citelná a tak se není co divit, že se britská značka snaží zacelit trhlinu po Novozélanďanovi jak se jen dá. Jednou z náhrad může být britský talent Ben Barnicoat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Blancpain GT series

Blancpain GT series | foto: McLaren

Sdílejte článek

Šampion Formule Renault 2.0 NEC z roku 2014 získal sedačku v tzv. McLaren Young Driver GT Academy. Program dvacetiletého Brita začne již příští měsíc během dvanáctihodinovky v Bathurstu. Šéfové z McLarenu pak počítají s Barnicoatem i pro kompletní program v Blancpain GT Series.

Rodák z Chesterfieldu nastoupí v Bathurstu v týmu obhájců vítězství Tekno Autosports a McLaren 650S GT3 bude sdílet s vítězem závodu Bathurst 1000 Willem Davisonem a Jonnym Kanem.

Druhý vůz australského týmu budou mít na starosti tovární jezdci Parente, Bell a Ledogar.

"Ben nastoupí v kompletním šampionátu Blancpain GT Series, detaily však prozradíme později. Máme mnoho programů a nechceme nic prozrazovat dokud nebudeme mít ve všem jasno," prozradil Autosportu šéf McLaren GT Andrew Kirkaldy. 

Pro Barnicoata však nebude dvanáctihodinový závod na hoře Mount Panorama premiérou v GT voze. Tu si odbyl vítěz závodů na Hungaroringu a Pau v F3 již vloni na Nürburgringu, kde se objevil za volantem Audi týmu WRT.

Vytisknout

Diskuze: Náhrada za van Gisbergena? Mladík Barnicoat míří do McLarenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Daytona International Speedway

GéTéčka budou tvrdit muziku v Daytoně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud