Paffett: Auto bylo brilantní

iM2, 22. června 2013, 23:47 Google+

Gary Paffett, který minulý týden na Lausitzringu vyhrál 4. závod letošní sezony DTM, popsal chování vozu C-Klasse Coupé AMG DTM během celého víkendu jako brilantní. Paffett do závodu startoval ze druhého místa poté, co v sobotu v Q4 v jednom měřeném kole udělal chybu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Start mu ale vyšel perfektně a do první zatáčky najížděl před kolegou Vietorisem. Šampion DTM z roku 2005 už tuto pozici po zbytek závodu nikomu nepřepustil a v cíli slavil svoje 20. vítězství, první pro Mercedes od loňského Norisringu.

"Moje auto bylo brilantní po celý víkend. Po sobotě hodně televizních komentátorů předpokládalo, že máme auta nastavená speciálně pro kvalifikaci, ale i v závodním rytmu jsme byli velmi rychlí," říká Gary Paffett. Jezdec složil poklonu Mercedesu, který dokázal zapracovat na voze po ne příliš povedeném startu sezony - hlavní problém byl v kvalifikacích.

"Po zklamání zkraje sezony se celý tým 'kousl' a v posledních týdnech pracoval opravdu tvrdě. Tohle je skvělá odměna pro všechny v týmu. Už je to doba, co jsem naposledy vyhrál závod. Teď slavím své jubilejní 20. vítězství."

Brit připustil, že jeho stint na pneumatikách Option byl obtížnější, než očekával. Právě během této části závodu se druhý Mike Rockenfeller dokázal přiblížit až na odstup 0,6 vteřiny. Závěrečné stinty už ale jely oba rivalové o vítězství na Lausitzringu na pneumatikách Prime, na kterých měl Mercedes navrch. Odstup v cíli vyrostl na 6,8s.


Poperou se letos o titul zástupci všech tři značek? Zatím to tak vypadá...

"Na pneumatikách Option to pro nás bylo obtížnější. Na pneumatikách Prime jsme ale byli schopni Mikovi odjet." Paffett je v tabulce po 4 závodech na 3. místě se ziskem 47 bodů, o 12 více jich posbírali Rockenfeller a Spengler.

Vytisknout

Diskuze: Paffett: Auto bylo brilantní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Lausitzring: Paffett slaví, BMW se nedařilo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud