Tomáše Engeho dnes převezou do Indianapolisu

Martin Hájek, 4. dubna 2007, 16:00 Google+

Tomáš Enge (český rodák současně žijící v Monaku) podstoupí v pátek 6.dubna operaci zlomeného levého loktu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Jezdec týmu Petersen Motorsports/White Lightning Racing byl zraněn během nehody na závodech American Le Mans Series v St.Petersburgu na Floridě, kde vedl třídu GT2. Z Bayfront Medical Center v St.Petersburgu bude Enge přemístěn do Indianapolis v Indianě. Z důvodu částečně zraněné plíce nemůže být transportován letecky a tak pojede čtyřnásobný vítěz závodů American Le Mans Series do Indianapolis v obytném voze Michaela Petersena.

Po 24 hodinové jízdě z Floridy do Indiany je Engeho plánovaný příjezd do Indianapolis na čtvrtek 5. dubna. Bude zde přijat do Methodist Hospital a poprvé se osobně setká s doktorem Terry Trammellem, známým ortopedickým chirurgem, který pomohl spoustě profesionálních závodníků vrátit se po vážných nehodách do kokpitu. Lékař již posoudil Engeho rentgenové snímky a připravuje se na operaci. Enge zůstane v Indianapolis i po dobu rehabilitace.

I přes někdy nezvladatelnou bolest z nárazu zůstává Engeho nálada a přístup pozitivní. Má radost z každého kroku k blížící se rehabilitaci a definitivnímu návratu do týmu pod vedením Dale Whita. Do vozu č.31 MMPIE/PAWS/Petersen Holdings/Michelin Ferrari F430 GT pak Tomáš usedne až po schválení doktora Trammella.

Další informace budou k dispozici po páteční operaci anebo dle aktuální situace.

Elektronická přání jsou vítána a můžou být zasílána na adresu Tom@PetersenMotorsports.com a následně budou přeposlány Tomáši Engemu.

Tomáš Enge: “Na začátek chci jen říci, jak moc si vážím toho, co pro mě všichni udělali. Doktoři a sestřičky tady v Bayfront byli na mě moc milí. American Le Mans Series, IMSA a celý Petersen/White Lightning tým tu byli od prvního momentu a pomohli zařídit veškeré záležitosti. Tolik lidí mi volalo a psalo, že mi bude dlouho trvat než všem odpovím. Je ale hezké, že se tolik lidí stará. Panoz a Panther Racing mi dokonce nabídli, abych použil jejich soukromé letadlo. Moc si tohoto vážím, že ani neumím vyjádřit jak. Spolupracujeme již  se zdravotním centrem v Indianapolis (Indianapolis Medical Center) a doktorem Trammellem. Operaci podstoupím tam,  protože chci být na nejlepším místě a v rukou nejlepších lidí. Oni závodníky znají. Dnes odsud odjíždím a jsem připraven udělat další krok k tomu,  abych zase seděl v autě. Sice mě stále všechno docela bolí, ale vše dobře dopadne. Doufám, že operace bude v pohodě a budeme na trati co nejdříve to bude možné.“

BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Tomáše Engeho dnes převezou do Indianapolisu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Wilson pokračuje s podporou CDW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud