Vozy IndyCar nastartovaly motory

iM3, 4. října 2007, 19:01 Google+

Letošní napínavá sezóna měla v kalendáři hned tři nové okruhy, dva klasické (Mid-Ohio a Detroit) a jeden ovál v Iowě, jenž je nyní pod velkým drobnohledem jezdců, mechaniků, týmů a celého vedení série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves - Patrick

Castroneves - Patrick | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Kdo 24. července seděl u obrazovky a sledoval závod, měl o zábavu postaráno. Vlastně jen napůl. Ovál dlouhý 0.8 míle má sice tři různé ideální linie, ale jen jedna z nich (vnitřní) poskytovala nejrychlejší průjezd. V tom případě nebylo prakticky možné předjíždět soupeře. Nicméně nuda rozhodně nebyla. Chladné počasí a kluzká trať dělala problémy všem jezdcům a často docházelo k hromadným kolizím.

Aby se příští rok nic podobného neopakovalo a zlepšila se intenzita předjíždění, absolvovaly v úterý a středu dva týmy testování na Iowě. Na ovál dorazil Andretti Green a Ganassi ve složení Dan Wheldon, Scott Dixon, Marco Andretti a Tony Kanaan.

Na programu bylo testování různých modifikací předních a zadních přítlačných křídel. Cílem celé akce je snížit vozům přítlak, čímž by se snížila rychlost a docházelo by k předjížděcím manévrům.

„Loni mohly vozy jezdit na plný plyn, bylo to sice pohodlné, ale nebylo možné kohokoliv předjet,“ řekl Wheldon. Menší přítlak pomůže k mnohem rychlejší jízdě i v druhé a třetí stopě, doposud vyhrávala ta nejvnitřnější.

Dnes se k jezdcům připojil i Helio Castroneves a Kanaana vystřídala Danica Patrick.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Vozy IndyCar nastartovaly motory

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Šampion Franchitti se už rozhodl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud