Dan Wheldon těžil z riskantní strategie

iM3, 23. června 2008, 01:05 Google+

IOWA - ZÁVOD; Dan Wheldon dostal perfektní dárek k narozeninám, druhým vítězství v sezóně se posunul v průběžném pořadí hned za vedoucího Scotta Dixona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Wheldon získal prvenství díky riskantní strategii. Zatímco drtivá většina startovního pole zamířila během poslední žluté fáze do boxů, Wheldon s nováčkem Mutohem zůstali na dráze. Díky tomu se vyhoupli na první a druhé místo, kde také zůstali do konce závodu. S čerstvými pneumatikami se do popředí dral Marco Andretti, jenž v samém závěru na japonského kolegu útočil, nakonec se musel spokojit s druhým místem.

Lídr šampionátu Dixon neměl v Iowě dobrý závod. Sice startoval z pole-position, ale to jen díky zrušené kvalifikaci. V závodě se udržel na čele pouze pár kol a poté se propadl na konec druhé desítky. V závěru se probojoval na čtvrté místo, což je pro něj vzhledem k možnostem vozu velký úspěch.

Většinu kol se na čele střídali Helio Castroneves a Tony Kanaan, bohužel ani jeden z pilotů se do první desítky nedostal. Kanaan havaroval a Castroneves měl problémy s vozem, které nakonec vyústily v kontakt s EJ Visem.

Smíšené pocity si odváží tým Roth Racing. Zatímco Marty Roth v tréninku havaroval a do závodu nenastoupil, John Andretti dovezl malé stáji nejlepší umístění v historii. Strýc Marca Andretti skončil těsně za branami první desítky.
Vytisknout

Diskuze: Dan Wheldon těžil z riskantní strategie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

GP Británie: Redding v 15ti první místo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud