Franchitti vyhrává, Briscoe opět druhý

iM3, 21. června 2009, 22:18 Google+

IOWA - ZÁVOD; Dario Franchitti si dojel podruhé v sezóně pro vítězství, na stříbrné pozici skončil už potřetí za sebou Briscoe, E. J. Viso nedojel ani jeden závod roku 2009. Ovál Iowa Speedway je velmi náročný pro svou nízkou přilnavost, v letošním ročníku vidělo cíl jen třináct jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

První kolo nedokončil E. J. Viso a Robert Doornbos. Viso nezvládl zatáčku a šel do smyku, pár metru za ním, ale zcela nezávisle, ztratil kontrolu nad vozem i Doornbos. Pro Visa to byl obzvlášť hořký konec, neboť už sedmý z dosavadních sedmi závodů nedokončil!

Krušná chvíle se odehrála na vedení mezi Castronevesem a Dixonem. Oba velmi těsně bojovali o první místo až Castroneves přišel o přední přítlačné křídlo a Dixon si poškodil pneumatiku. Naštěstí pro ně byly vyvěšeny žluté vlajky, neboť Castroneveso křídlo se rozletělo po celé dráze. Zastávku v boxech využilo jen pár jezdců, mimo jiné i Franchitti. Restart proběhl pod vedením Briscoa a Schecktera, jenž startoval z šestnáctého místa.

Netrvalo dlouho a třetí žlutá fáze byla na světě. Tentokrát ji svou sólovou havárii zavinil Justin Wilson. Pitlane byla otevřená a opět pouze část startovního pole využila služeb mechaniků. Na čele se najednou objevila Danica Patrick, která byla v boxech na samém počátku.

Čtvrtou žlutou fázi v průběhu 55 kol vyvolal Raphael Matos, jenž v druhé zatáčce ztratil kontrolu nad vozem a zároveň vyřadil projíždějícího Maria Moraese. Další série zastávek zamíchala pořadím, na prvním místě se objevil Tony Kanaan pronásledován Scheckterem a Wheldonem, který o několik kol později převzal druhou pozici.

Potřetí v roce nedokončil závod Tony Kanaan. V Iowě havaroval, krátce po zastávce v boxech. Kanaan nezvládl řízení a ve třetí zatáčce očesal monopost o bariéru. Šestý restart závodu se odehrál v režii Briscoeho, ale druhý Franchitti si po pár kolech ukořistil první místo.

Oba si ještě jednou prohodili pořadí, ale pak zelený vůz Daria Franchittiho nadobro převzal vedoucí pozici a vyhrál podruhé v sezóně. Rychlý Briscoe znovu zůstal těsně za branami victory lane, vedení v šampionátu si však udržel, o tři body před Franchittim.
Vytisknout

Diskuze: Franchitti vyhrává, Briscoe opět druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Smrž dojel v obou závodech v Misanu čtvrtý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud