BMW mění pro rok 2014 dva jezdce

iM2, 7. prosince 2013, 15:38 Google+

SESTAVA BMW PRO ROK 2014; Andy Priaulx a Dirk Werner již v roce 2014 nebudou jezdit pro BMW v DTM. Jejich kokpity převezme dvojice Maxime Martin a Antonio Felix da Costa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Dnes se v Mnichově koná tradiční zakončení sezony. BMW u této příležitosti představilo svoji jezdeckou sestavu pro sezonu 2014 - v M4 DTM se nově objeví dosavadní testovací jezdec, Maxime Martin, a nováček Antonio Felix da Costa.

"Po přesvědčivém roce v roli testovacího a vývojového jezdce je nyní Maxime Martin připraven zapojit se do DTM. Nejen během testování, ale i během úspěšných startů s BMW Z4 GT3 prokázal, že bude pro nás v DTM posílením. Antonio Felix da Costa nás při testu BMW M3 DTM a i v předešlých formulových sériích přesvědčil o svém talentu. Těší mě, že teď budeme moci pozorovat jeho vývoj v DTM," komentuje příchod nováčků Jens Marquardt, šéf BMW pro motorsport.

"Mým cílem bylo se skrze práci jako testovací a vývojový jezdec doporučit se do role závodního pilota v DTM. Jsem moc hrdý na to, že se mi to povedlo. Děkuji BMW Motorsport za několik poučných předešlých let a důvěru. Pro úspěch v DTM udělám vše," říká Maxim Martin, který byl v letech 2012 a 2013 součástí programu BMW s GT vozy. S týmem Marc VDS letos vybojoval 2. místo ve 24 hodinovce na Nürburgringu, ve vytrvalostní sérii Blancpain obsadil 2. a 3. místo. V týmu BMW-Team RLL vybojoval v rámci ALMS vítězství v závodu Long Beach.

To 22 letý Antonio Felix da Costa přichází do DTM se spoustou zkušeností z nižších formulí. V minulosti působil v Euroserii F3, GP3 nebo Formuli 3,5, aktuálně je členem juniorského programu Red Bullu. "Je mi ctí jezdit za takovou značku jako je BMW. Přechod z formulí do cestovních vozů je výzvou a novou zkušeností. Auta DTM jsou skvělá na ježdění. DTM je velmi prestižní závodní série. Už se na závody moc těším."


U BMW v DTM končí Dirk Werner...

Andy Priaulx a Dirk Werner už sice v novém roce nepojedou v DTM s vozy BMW, ale jezdci mnichovské značky zůstávají i nadále. Brit se připojuje k týmu BMW-Team RLL, který se zúčastní nově vzniklého severoamerického šampionátu cestovních vozů (USCC). Němec se bude specializovat na vytrvalostní závody a vrcholem jeho sezony bude 24 hodinovka na Nürburgringu s Z4 GT3.

"Zažil jsem dva krásné roky v DTM s týmem Schnitzer, na které budu vždy rád vzpomínat. Pochopitelně jsem zklamaný, že už v DTM nebudu startovat, ale na druhou stranu je hezké zůstat i nadále členem rodiny BMW. Před DTM jsem jezdil vytrvalostní závody a bavily mě. Jsem rád, že se k nim opět vracím," říká Dirk Werner.


...a Andy Priaulx

Andy Priaulx
doplňuje: "DTM pro mě byla velkorysá zkušenost. Zažil jsem několik skvělých momentů a 3. místo z mého posledního závodu na Hockenheimu je vrcholem. Postrádal jsem tam ale podiová umístění. Na ty bych chtěl s týmem BMW RLL pravidelně dosahovat. Chlapce [z týmu RLL] znám ze svého startu ve 12 hodinovce v Sebringu. Na nové a zajímavé úkoly už se těším."

V nové sezoně bude tedy BMW reprezentovat těchto 8 jezdců: Timo Glock, Marco Wittmann, Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa, Maxime Martin, Bruno Spengler, Martin Tomczyk a Joey Hand.
Vytisknout

Diskuze: BMW mění pro rok 2014 dva jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

FIA potvrdila kalendář DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud