LMS: Enge si hodil korunou, pak skončil druhý

iM2, 13. září 2008, 20:23 Google+

Namísto rituálu, který je vždy předem dán, rozhodovalo o pozici pilota pro dnešní kvalifikaci v týmu Modena hození mincí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Koruna padla správnou stranou pro Tomáše Engeho, takže právě český jezdec britské stáje dostal na úkor španělského kolegy Antonia Garcii prostor pro měřený trénink i zítřejší rozjezd závodu Autosport 1000 km of Silverstone. Svou pozici proměnil ve druhou příčku třídy LMGT1 na startu zítřejšího finále Le Mans Series. Jako vždy nastoupí s Astonem Martin DBR9.

Tomáš Enge: „U nás v týmu jsme letos měli tradici, podle níž jsme se s Antoniem pravidelně střídali v roli pilota kvalifikace i jezdce, který startuje závod. No a protože anglické finále je lichým podnikem, hodili jsme si mincí a já vyhrál. Zvolili jsme pneumatiky, které nejsou právě nejlepší pro čas v jednom kole, ale zato vydrží celý jeden stint v závodě. To byl hlavní důvod, proč jsem na nich dnes jel a byl „až“ druhý. Ale pro nás je stejně nejdůležitější samotný závod. Pokud vyhrajeme a naši hlavní soupeři nebudou bodovat, budeme mistry. Tomu zítra podřídíme vše a co se udá okolo nás, to už neovlivníme.“

zdroj: bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: LMS: Enge si hodil korunou, pak skončil druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Westa strieda Elias, Stoner na špicu nestačí - anotační foto

Westa strieda Elias, Stoner na špicu nestačí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud