Silverstone: Enge s Müllerem vyhráli

iM2, 4. června 2011, 21:25 Google+

SILVERSTONE - KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Alex Müller a Tomáš Enge získali pro Young Driver Aston Martin kvalifikační vítězství na zítřejší hlavní závod na britském Silverstone.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Turner

Enge/Turner | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Müller první půlku závodu jezdil za Nissanem GT-R týmu JR Motorsport v rukou Lucase Luhra. Týmu Young Driver se ale velmi povedla zastávka v boxech a navíc Tomáš Enge dokázal zajet po výměně se svým kolegou dvě velmi rychlá kola. Tyto dva faktory přinesly vítězství našemu jezdci.

Po Luhrovi Nissan převzal Michael Krumm, ale ten zhruba 6s ztrátu na Aston Martin v čele nedokázal stahovat. V cíli mu sice na Engeho moc nechybělo, ale Nissan se Astonu přiblížil až v závěrečných kolech, kdy už Tomáš nejel naplno.

"Bylo nemožné Nissan přejet. Rozhodl jsem se tedy s týme vyčkat až na zastávky v boxech. Doufal jsem, že se nám podaří. Chlapci ale odvedli skvělou práci, jinak bychom na vítězství neměli," popisoval závod po jeho konci Alex Müller.

Poslední stupínek na stupních vítězů obsadili piloti Corvette týmu Selleslagh Team China, Andi Zuber a Mike Hezemans. Hezemans včera vyhrál kvalifikaci a tak se dnes Zuber mohl postavit na první místo na roštu. Jenže Andimu se nepovedlo dobře zařadit a propadl se na třetí místo.

Čtvrtou příčku obsadil Nissan týmu Sumo Power pilotovaný dvojicí Enrique Bernoldi a Warren Hughes.  Za japonským vozem je Aston Martin týmu Hexis and Lamborghini týmu All-Inkl. Hlavní závod startuje zítra.

Výsledky naleznete zde
Vytisknout

Diskuze: Silverstone: Enge s Müllerem vyhráli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Red Bull Ring: Kvalifikaci ovládl Tomczyk!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud