Jann Mardenborough povýšil do elitní třídy Super GT

iM4, 17. února 2017, 14:21 Google+

Tovární jezdec Nissanu Jann Mardenborough bude i letošní sezonu trávit v Japonsku. V tamním šampionátu Super GT si však polepší, když bude nastupovat v nejprestižnější třídě GT500.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jann Mardenborough

Jann Mardenborough | foto: Super GT

Sdílejte článek

Není to tak dávno, co Mardenborough o kariéře závodního jezdce pouze snil. V roce 2011 však vyhrál talentovou soutěž Nissan GT Academy a o rok později již usedal do továrních speciálů. 

Za tu dobu si Brit vyzkoušel kromě British GT, Blancpain GT i evropskou sérii F3 a dokonce i GP3 Series. V Le Mans pak v roce 2013 oslavil třetí místo ve třídě LMP2.

Za pět let tak toho Mardenborough stihl více jak někteří daleko zkušenější konkurenti. Vloni pak zavítal do země vycházejícího slunce, kde s Kazukim Hoshinem brali čtvrté místo ve třídě GT300. Kromě toho chráněnec Nissanu vloni nastupoval i v japonské F3, kde získal druhé místo.

Pětadvacetiletý Brit se letos přesune o další úroveň výše, když bude hájit barvy Nissanu ve třídě GT500. Nissan GT-R Nismo GT500 bude sdílet s Japoncem Hironobuem Yasuadou.

Mardenborough by kromě toho mohl nastupovat i v japonském seriálu Super Formula. Naznačuje to dva dny stará fotografie na oficiální Twitteru britského jezdce.

Vytisknout

Diskuze: Jann Mardenborough povýšil do elitní třídy Super GT

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cadillac DPi-V.R.

Na testování v Sebringu míří 34 aut, prototypy DPi budou muset zpomalit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud