Super GT: Ve Fuji deklasoval konkurenci Lexus

iMotorSport.cz, 8. května 2017, 11:41 Google+

V poněkud netradiční termín, pro nás Evropany, se konal druhý podnik japonského šampionátu Super GT. Na trati ve Fuji se totiž závodilo ve středu a čtvrtek uplynulého týdne, jelikož v těchto dnech slavili Japonci státní svátky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Super GT

Super GT | foto: Super GT

Sdílejte článek

O první pozici se však v závodě vypsaném na 110 kol téměř nebojovalo. Důvodem byla rychlost dvojice Tachikawa, Ishiura, která kontrolovala své vedení od startu až do cíle. Rozdíl mezi první a druhou posádkou v cíli sice nečinil více jak pět vteřin, nicméně jezdci týmu Zent Cerumo se o své vítězství nemuseli strachovat.

To o čtvrtou pozici probíhala krásná bitva mezi dvěma Evropany. Ronnie Quintarelli se dlouhou dobu naháněl s loňským šampionem Heikkim Kovalainenem. Zatímco však z této bitvy vyšel vítězně Ital, posádka Kovalainen-Hirate se propadla až na sedmé místo.

I tentokrát se však dařilo vozům značky Lexus. Nebylo to sice tak drtivé vítězství jak v Okayamě, kde se všechny vozy vešly do první sedmičky, nicméně ani ve Fuji se nedostali na stupně vítězů zástupci jiné automobilky.

Za vítěznými Tachikawou a Ishiurou dokončili takřka tříhodinový závod Kazuya Oshima s Andreou Caldarellim a pro třetí místo si dojeli Rio Hirakawa s Nickem Cassidym.

Úspěch Lexusu pak jen podtrhla posádka Nakayama-Tsuboi, jenž si připsala vítězství ve třídě GT300. Lexus RC F GT3 tak zaznamenal velmi úspěšný týden, když v Portugalsku během závodního víkendu slavil vítězství i švýcarský tým Emil Frey Racing.

Šampionát Super GT bude pokračovat již za dva týdny na japonské trati Autopolis.

Výsledky GT500
Výsledky GT300

Vytisknout

Diskuze: Super GT: Ve Fuji deklasoval konkurenci Lexus

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bude letos Mattias Ekström anebo třeba Gary Paffett v nevýhodě oproti svým mladším kolegům?

DTM: Podle Ekströma budou 'staří matadoři' letos v nevýhodě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud